Tizenhat évet kapott a dombrádi gyilkos

dombrádi gyilkosság, a gyanúsítottat vezetik vezetőszáron a kapitányság folyosóján
a dombrádi gyilkosság gyanúsítottját vezetik vezetőszáron a kapitányság folyosóján
Vágólapra másolva!
Nem jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán azt a férfit, aki tavaly nyáron agyonverte élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon. Ezt közölte a törvényszék sajtószóvivője.
Vágólapra másolva!

Resán Dalma közleményében azt írta, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnösnek talált férfivel szemben a bíróság elrendelte a rá korábban lopás miatt kiszabott, próbaidőre felfüggesztett egy év hét hónapos börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéleti tényállás szerint június 4-én este veszekedni kezdett élettársával dombrádi házukban.

a dombrádi gyilkosság gyanúsítottját vezetik vezetőszáron a kapitányság folyosóján Forrás: Police.hu

A férfi többször

arcon ütötte és nyakon ragadta az asszonyt, aki az ütésektől a földre esett, támadója rátérdelt, rátaposott és többször megrúgta.

A nő 40-50 ütéstől életveszélyes állapotba került. A férfi másnap délután látta, hogy élettársa még mindig eszméletlen, ezért segítséget kért egyik ismerősétől, odaadta neki a lakáskulcsát, ő pedig elmenekült.

A helyszínre érkező ismerős azonnal elkezdte az asszony újraélesztését, a mentősök azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A vádlottat a rendőrség június 7-én, egy dombrádi ingatlanban fogta el és vette őrizetbe - tette hozzá Resán Dalma.

Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék a férfit.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője eltérő minősítés megállapítása és enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. Így az még nem jogerős. A büntetőper másodfokon Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.