Első fokon 5 év börtönre ítéltek egy férfit, aki egy korábbi vita miatt ököllel úgy megverte ismerősét, hogy több csontja is eltört, és maradandó pszichés sérülést szenvedett. A verekedés idején ráadásul a férfi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt állt. Az ítélet nem jogerős, a férfi és ügyvédje fellebbezett.

Egy férfi 2018 decemberében egy homrogdi sörözőben szórakozott barátaival, amikor egy ismerőse csatlakozni szeretett volna hozzájuk, de a férfi egy korábbi veszekedés miatt ezt elutasította. Emiatt újra vita alakult ki köztük, amelynek ideiglenesen a kocsma bezárása vetett véget.

Az utcán sétálva azonban a férfi odament ismerőséhez és annak társaságához, majd verekedni és lökdösődni kezdtek, míg szét nem választották őket. A verekedés néhány perccel később folytatódott: a

férfi ököllel arcon ütötte ismerősét, aki emiatt a földre esett, és egy kapubeálló betonfelületébe ütötte a fejét és életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.

Az eljárás során azt is megállapították, hogy

a bántalmazott férfi három fogát is elvesztette állkapocscsonttörés miatt, és a mai napig nem tudta pszichésen feldolgozni a történteket.

A törvényszék a férfitéletveszélyes testi sértés miatt 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt követte el, illetve hogy ismerőse az életveszélyes sérülésen túl maradandó fogyatékosságot is szenvedett.

Enyhítő körülményként értékelték, hogy a férfi már az eljárás kezdetén beismerő vallomást tett.
Az ítélettel szemben a férfi és ügyvédje fellebbezett. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.