Frank Füredi szociológus, publicista a Látószög Blogon közzétett legújabb írásában arról ír, hogy szerinte a brit Munkáspártot foglyul ejtette a transzneműség ideológiája. Megemlíti, hogyan hódolt be az Egyesült Királyság a genderideológiának, és hogyan tagadják le azt, amit férfiak és nők esetében a születésnél fogva a természeti törvények adnak az ember számára. Füredi szerint a képzelgés és a teljes irányvesztés állapotába sodorhatja a fiatalokat, ha azt tanítják nekik, hogy nemcsak nőknek lehetnek női reproduktív szerveik. Biztos recept ez arra, hogy tartós identitásválságba taszítsuk a fiatalokat - írja.

Füredi írását azzal kezdi, hogy megemlíti Keir Starmert, a párt vezetőjét, aki szerinte szemrebbenés nélkül elvetette a tudománynak azt a mindmáig vitathatatlan álláspontját, hogy a férfiak és a nők között biológiai különbség áll fenn. Füredi leszögezi, hogy Andrew Marr televíziós műsorában Starmer tévesnek minősítette azt az álláspontot, miszerint „méhnyakkal csak nők rendelkeznek". Füredi úgy véli, hogy

napjainkig semmi kétség nem férhetett ahhoz, hogy méhnyakkal csak nők rendelkeznek. Szerinte, akinek van valami fogalma a biológiáról, az tudja, hogy a méhtest-méhnyak határán van a belső és a külső méhszáj.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy

a szülés folyamán hormonális hatásra a méhszáj felpuhul és kitágul, hogy utat nyisson az újszülöttnek. Ha Starmer esetleg nem tudná, kis mértékben menstruáció idején is kitágul, hogy átengedje a menstruációs vért.

Starmer meglehet, hogy tehetségtelen és gerinctelen politikai szereplő, egyúttal azonban magasan képzett királynői tanácsadó is. Füredi szerint

a politikus méhnyaktagadó állásfoglalása valamiféle politikai pragmatizmussal magyarázható, semmint a női test felépítésének feltűnően hiányos ismeretével

– írja, majd hozzáfűzi:

közelebbről nézve azért tagadja a nyilvánvaló tudományos tényeket, mert magáévá tette az identitáspolitikát és a transzneműség-párti ideológiát.

Karácsony Gergely főpolgármester a Pride-felvonuláson, Budapesten, 2021. július 24-én.Fotó: Csudai Sándor - Origo

Óriási sebességgel terjed a transznemű ideológia

Füredi szerint

A transzaktivistáknak korántsem közömbös, sikerül-e nemteleníteni a méhnyakot. Azt hangoztatják, hogy az emberek szabadon válthatnak nemet, s nem kell kislánynak születniük ahhoz, hogy nők legyenek. Hasonlóképp a férfiak is nővé varázsolhatják magukat, és jogot formálhatnak arra, hogy méhnyakuk és hüvelyük legyen. A közismert biológiai tények tagadása végső soron azt eredményezi, hogy biológiai értelemben nem lehet különbséget tenni férfiak és nők között.

Füredi felháborodásának ad hangot, hiszen szerinte

a transznemű ideológia csodálatraméltó sebességgel terjed. A nyugati kulturális és politikai intézményei lelkesen karolják fel a transzneműség ügyét.

A publicista azt is megemlíti, hogy az Egyesült Királyságban Theresa May konzervatív kormánya állt a transznemű eszmények pártolásának élére.

Nem meglepő, hogy a Munkáspárt sem akart kimaradni az összpárti egyetértésből. Intézmények sokasága egymás sarkát taposva igyekszik magáévá tenni a transzneműség rémes szókincsét. Angolul a szoptatást „mell-táplálásnak" nevezik, újabban azonban „mellkas-táplálásnak hívják"

- fogalmaz.

Ma már kirekeszető, ha egy nő várandós

A szociológus kifejti, hogy

az olyan világban, ahol az a valaki, aki gyermeket hozott a világra apának nevezheti magát, nincs semmi meglepő abban, ha azt halljuk, hogy kirekesztőnek számít „várandós nőkről" beszélni.

A Brit Orvostudományi Társaság „befogadó nyelvhasználati" irányelvei azt ajánlják az Olvasónak, hogy a bevett „terhes nő" kifejezés helyett a „terhes személy" szókapcsolatot használják. Legutóbb a The Lancet, ez az igen tekintélyes folyóirat úgy határozott, hogy a női testet a továbbiakban „hüvellyel rendelkező testnek" fogja nevezni - összegez Frank Füredi.

Ha pedig egyszer az egészségügyi hivatal jelentős intézményei ily módon szükségesnek tartják, hogy felsorakozzanak a transzneműség ideológiája mellett, nem sok kétség marad afelől, hogy nagy bajban van a társadalom.

Füredi is ír arról a jelenségről, amelyet jól példáz az, amint Lil Nas X LMBTQ-zenész terhesen pózol egy medence partján, hogy ezzel népszerűsítse legújabb albumát:

Leszögezi:

A biológiai valóságnak az a fajta tagadása, amelyet a Starmer-félék is bátorítanak, mélységesen roncsoló hatással van életünkre. A transzneműség-ideológia álbiológiájának bírálói többnyire arra összpontosítják kritikájukat, milyen hatással lesz az új divat a nők státusára. Pedig a gyermekek életére nézve sokkal nagyobb veszéllyel fenyeget. A képzelgés és a teljes irányvesztés állapotába sodorhatja őket, ha azt tanítják nekik, hogy nemcsak nőknek lehetnek női reproduktív szerveik. Biztos recept ez arra, hogy tartós identitásválságba taszítsuk a fiatalokat.

A TRANSZNEMŰSÉG IDEOLÓGIÁJÁVAL NEM EGYSZERŰEN AZ A BAJ, HOGY BIOLÓGIAI HAZUGSÁGRA ÉPÜL. A LEGFŐBB HÁTULÜTŐJE AZ, HOGY VAKBUZGÓ ÉS TEKINTÉLYELVŰ MOZGALOM EZ, AMELY TILTJA AZ ÉRVELÉST ÉS A VITÁT A SZÓBAN FORGÓ KÉRDÉSEKRŐL.

Füredi szerint

csakis intoleráns kultúra sarjadhat abból, ha az identitás lesz a politika tárgya és tétje. Ezért nem szabad tűrnünk, hogy kriminalizálják azokat, akik ragaszkodnak a férfiak és nők közötti biológiai különbség hagyományos felfogásához.