Az előző, fideszes erzsébetvárosi városvezetés több mint 10 milliárd forintot hagyott hátra. Ennek ellenére a Gyurcsány-párti vezetés alatt leálltak a fejlesztések, a beruházások és a jóléti szolgáltatások. A helyi Fidesz frakcióvezetője, Veres Zoltán szerint a kérdés magától adódik: mi történt a több mint 10 milliárddal? Hol a pénz?

A Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője a kerületi közgyűlésen elmondta, hogy az egyik önkormányzati előterjesztésben a következő szerepel: „felkérjük a polgármestert, hogy tárgyaljon a Fővárosi Önkormányzattal és a főpolgármesterrel", dacára annak, hogy a Gyurcsány-párti Niedemüller Péter a Fővárosi Közgyűlés tagja...

Továbbá olyan előterjesztés is napvilágot látott, miszerint: „Niedermüller tárgyaljon a Budapest fejlesztésért felelős államtitkárral", noha korábban ez megtörtént.

Veres Zoltán szerint ezen előterjesztések nem vehetőek komolyan, hiszen részei a Gyurcsány-Karácsony-show-nak.

Az önkormányzat sikertelenségét nem politikai nyilatkozatokkal kellene leplezni – szögezte le a Fidesz helyi frakcióvezetője.

Veres Zoltán véleménye alapján inkább a következő problémáról kellene beszélni: 2019. október 13-i adatok alapján több mint 10 milliárd forintot hagyott Erzsébetváros bankszámláján az előző, fideszes kerületvezetés. Ennek ellenére leálltak a fejlesztések, a beruházások, a jóléti szolgáltatások.

A baloldali kerületvezetés a felelős gazdálkodás helyett, sikertelenségében a kormányra mutogat. Hol a pénz? – tette fel a kérdést Veres Zoltán, rámutatva arra, hogy erről a valódi problémáról kellene szólni az ülésnek.

A Fidesz helyi frakcióvezetőjének a felszólalása alább hallgatható meg teljes egészében: