18 millió forintot találtak a Gyurcsány-show ózdi szervezőjének balesetet szenvedett BMW-jében

M3 autópálya, BMW, baleset, autó
Vágólapra másolva!
Információk alapján a múlt hét szerdán balesetet szenvedett ózdi Gyurcsány-show szervező B. László luxus kupé BMW-jében 18 millió forint készpénzt találtak, a rengeteg "előválasztási" szavazólap mellett. A 18 millió forint a rendőrségen van, érte senki sem jelentkezett. Kérdés: mire kellett ennyi készpénz? 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, kiderült, hogy a botrányos ózdi Gyurcsány-show szervezője, koordinátora az a férfi, aki október 22-én a luxus kupé BMW-jével súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében. A luxusautóban több köteg „előválasztási" szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt.

A kép jobb szélén vannak a szétszóródott szavazólapok Forrás: PMKI Aszód Örs/ baleset-info.hu

A legfrissebb információnk alapján

a BMW-ben 18 millió forintot találtak.

Az autót vezető B. László amúgy Hódmezővásárhely baloldali polgármesterének a pártjában, az MMM-ben politizál, de

Ózdon éppen az volt a feladata, hogy a náci karlendítős Farkas Péter Barnabás jelenlegi alpolgármester kampányát segítse.

Azt is megírtuk, hogy Ózd egyik önkormányzati képviselője, a volt jobbikos Fidrus Péter a közösségi oldalán azt állította: a Gyurcsány-show levezénylésével a Jobbik bízta meg B. Lászlót.

Fidrus Péter szerint továbbá B. László olaszliszkai, mélyszegénységben élő embereket bérelt fel abból a célból, hogy azok akadályozzák meg, hogy olyanok is leadják a Gyurcsány-show sátránál szavazatukat, akik nem támogatják Farkas Péter Barnabást.

Az egyik sértett azt állította: miután kiderült, hogy nem a jobbikos Farkas Péter Barnabásra akar szavazni, többen egyszerűen megfogták a grabancát és kitették a sátorból.

A HírTV információi szerint nem csupán az ózdi alpolgármesternek nem tetsző „előválasztók" távoltartásával bízták meg a mélyszegénységben élőket, hanem szavazatvásárlás is történhetett.

Az ő vallomásuk alapján, akik közülük szavaztak Farkas Péter Barnabásra, azok kaptak fejenként 3 ezer forintot. Erről alább hallható egy felvétel:

Farkas Péter Barnabást pedig többen együtt látták verőemberekkel és B. Lászlóval.

Azt, hogy találkozott B. Lászlóval, Farkas a HírTV-nek elismerte. A PestiSrácok azon kérdésére, hogy találkozott-e a verőemberekkel, viszont nem reagált.

Mivel nagyon kevesen mentek el az előválasztásra vidéken, könnyen lehet, hogy önmagában már az is cél lehetett, hogy egyáltalán odarángassanak embereket a teljesen tét nélküli, előre eldöntött végeredményű szavazásra.

A bal oldali fotó bal szélén B. László áll, a jobb oldalon pedig profilból egy Farkas Péter Barnabásra megszólalásig hasonlító férfi. A PestiSrácok hiába kérdezte meg tőle, ő van-e a képen, a kérdésre nem reagált Forrás: PS

Az továbbra is kérdés, hogy mire kellhetett 18 millió forint a jobbikos szervezőnek.