Sajtószabadságról papol a brüsszeli LIBE-bizottság, de nem engedtek tudósítani a pesti ülésükről

Európai Parlament
Brüsszel, 2020. március 10. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványáról rendezett vita az Európai Parlament brüsszeli üléstermében 2020. március 10-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Magyarországon járt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE), hivatalosan azért, hogy a jogállamisági normák érvényesüléséről tájékozódjanak. Természetesen nyilvánvaló az, hogy Magyarországgal szemben ideológiailag elfogult jelentés készül, afféle kétbalkezes boszorkányüldözésről van szó. A brüsszeli testület tagjai - két kivétellel - negatív értelemben nagyon elfogultak Magyarországgal szemben. Az elmúlt években ezért minden lehetséges módon támadták az országot migrációs, szuverenitási, LMBTQ-kérdésekben. (Nem véletlenül sokan egyszerűen LMBTQ-bizottságnak gúnyolják a LIBE-bizottságot.) A legújabban a gyermekvédelmi törvénycsomag miatt indított támadást az elfogult LIBE-bizottság több tagja is. Szerettünk volna a helyszínről tudósítani a szerdai, újságírókat kérdezgető programjukról, azonban erre nem volt lehetőségünk, mert azt mondták, hogy nem egy sajtónyilvános eseményről van szó. De nemcsak az Origót, a V4NA nemzetközi hírügynökséget sem engedték tudósítani. Meg szerettük volna kérdezni, mi a gondjuk a magyar gyermekvédelmi törvénnyel, vagy hogy mit gondolnak Gyurcsány őszödi beszédéről?
Vágólapra másolva!

A testület szeptember 29-től egészen október 1-ig tartózkodott Magyarországon. A látogatás egyértelműen baloldali kampánycélokat szolgált – a választások befolyásolása -, ugyanis a testület többnyire végletekig elfogult LMBTQ-aktivistákból és migrációpárti képviselőkből áll.

A LIBE-bizottság az Európai Parlament egyik állandó bizottsága Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ahogy arról nemrég a cikkében az Origo is beszámolt, a testület többnyire – két politikus kivételével - baloldali, és igencsak elfogult EP-képviselőkből áll. A küldöttséget a francia zöldpárti (Les Verts) politikus, Gwendoline Delbos-Corfield vezeti, akit Judith Sargentini utódjának neveznek.

Gwendoline Delbos-Corfield (Les Verts) a LIBE-bizottság vezetője Forrás: © European Union 2019 - Source : EP/Michel Christen

A francia politikus Magyarországot folyamatosan támadja, és minden lehetséges fórumon elítéli. Fő megbízatása az többek között, hogy továbbvigye az ország ellen indított 7-es cikkely szerinti eljárást, amit Judith Sargentini hazug, elfogult és ellentmondásokra épülő jelentése szerint indítottak meg 2018 őszén.

Az európai parlamenti képviselő EP-frakciója és francia pártja, a Les Verts szeretné elérni a migránsok európai szintű szétosztását.

A képviselőasszony tehát nyíltan támogatja az Európába irányuló illegális migrációt. A politikus a magyar gyermekvédelmi törvény kapcsán azt követelte, hogy függesszék fel Magyarország uniós szavazati jogát.

A képviselőtől nem áll távol a kettős mérce alkalmazása sem, hiszen nemrég azt követelte, hogy a helyreállítási alapból (hitelből) érkező EU-s pénzek elköltésére vonatkozó helyreállítási tervet jóváhagyás előtt Magyarország esetében százszor jobban vizsgálják, mint más országok esetében.

A LIBE-bizottság többi tagja is vehemensen támadja a konzervatív politikát folytató országokat, különösen Lengyelországot és Magyarországot. Többnyire szélsőbalos politikusokból áll össze a bizottság, akik erősen bevándorláspárti nézeteket vallanak.

Az állításuk szerint „független és objektív" vizsgálatot folytató tagok között van olyan, aki szerint kimondottam „üdvös" a migránsok befogadása.

Több politikus is támogatta azt a javaslatot, amely szerint azon tagállamoktól, akik nem fogadnak be migránsokat, azoktól meg kell vonni az uniós forrásokat, illetve tiltakoztak az Európai Bizottságnál a magyar gyermekvédelmi törvény miatt is. A magát függetlennek mondó LIBE-bizottság több tagjának egybehangzó véleménye, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény az LMBTQ-jogok csorbulásával egyenlő (ami hazugság, mivel a törvény a szülőknek visszaadja a szülők kizárólagos gyereknevelési jogát).

Nyíltan kiálltak a Budapest Pride, illetve a Pécs Pride mellett is. Egyöntetűen szigorúbb fellépést szorgalmaznak Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény kapcsán is, hiszen teljesen elkötelezettek az LMBTQ-ideológia mellett.

A bizottságról és annak tagjairól bővebben beszámolt az Origo a LIBE-bizottságról szóló cikkében.

A LIBE-bizottságban jelenlevő, személyes magánéleti, családi botrányai miatt vállalhatatlan politikusnak tartott Donáth Anna momentumos EP-képviselő részvétele teljesen groteszk, hiszen így a nyíltan LMBTQ-párti baloldali képviselőnő gyakorlatilag a saját országa ellen fog vizsgálódni.

A magánéleti botrányok sorozatával terhelt Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője Forrás: MTI/Momentum

Emlékezetes, hogy Donáth a magyar gyermekvédelmi törvény elfogadása után nem sokkal ígéretet tett arra Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével közösen, hogy

kormányra kerülésük esetén engedélyezik az azonos neműek házasságát, gyermekeket fogadhatnak örökbe az azonos nemű párok, és a nemátalakító műtéteket, valamint LMBTQ-kérdésekben az iskolai felvilágosítást is támogatják.

Tehát ebből is jól látható, hogy Donáth Anna a brüsszeli parancsra cselekszik, miszerint teret kell engedni az LMBTQ-lobbinak, így hazája elleni vizsgálatban való részvétele abszurd, mert egész egyszerűen elfogult a korábbi kijelentései és nyilatkozatai fényében. Donáth Anna az Európai Parlamentben rendszeresen felszólal Magyarország ellen, ahol valótlanságokat állít, és gyakran álhíreket terjeszt hazájával kapcsolatosan.

A látogatás időzítése nem a véletlen műve, hiszen mondhatni évek óta egy koncepciós eljárás zajlik Magyarország ellen a szuverén politikai döntései miatt.

A migrációs és LMBTQ-kérdésekben többnyire nagyon részrehajló testület így próbál beavatkozni a 2022-es országgyűlési választásokba, helyzetbe szeretnék hozni a baloldalt az országot elítélő jogállamisági nyilatkozattal.

A LIBE-bizottság jelentésével egy fegyvert ad a nagyon baloldali összetételű Európai Parlament kezébe, amely folytathatja a megkezdett, de teljes érdektelenségbe fulladt 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen. Az Európai Parlament így szeretne túlterjeszkedni (lopakodó hatáskörbővítés) olyan uniós alapszerződésekben rögzített szakpolitikai kérdésekben, ami egyértelműen tagállami hatáskörnek minősül, mint például a gyermekvédelem vagy a migráció kérdése is.

Tehát nem titkolt céljuk az, hogy egy szuverén tagállamot rábírjanak arra, hogy teljesen behódoljon Brüsszelnek olyan kérdésekben, amiben az Európai Uniónak nincs hatásköre.

Szerda este 8 órától kezdődött a LIBE-bizottság ülése, ahol újságírókat akartak kérdezni a magyarországi helyzetről. Az Origo szeretett volna tudósítani az eseményről, de ezt elutasították, mivel elmondásuk szerint ez nem egy „sajtónyilvános esemény".

Tehát nem hagytak a meghallgatásokról tudósítani.

Szerettük volna megkérdezni: mi a bajuk a gyermekvédelmi törvénnyel? És azt is meg akartuk tudni, hogy mit gondolnak Gyurcsány őszödi beszédéről, vagy éppen az azt követő rendőrterrorról?