Újabb elfogás az M5-ös autópályán

Vágólapra másolva!
Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen három személy ellen, akik hét illegális migránsnak nyújtottak segítséget az országhatár átlépésében - írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján a Készenlét Rendőrség munkatársai 2021. szeptember 28-án 22 óra 7 perckor az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében vezettek ki két személygépkocsit.

A járművek egyikében hét külföldi tartózkodott, annak magyar állampolgárságú sofőrjét, illetve a másik autóban tartózkodó két magyar személyt is intézkedés alá vonták a rendőrök.

Forrás: Police.hu

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz.

A három magyar állampolgárságú személy ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.