A valódi szakembereket sem merik beengedni a lakásokba az óbudai lakók

Vágólapra másolva!
Ágyipoloskát irtanak egy óbudai társasházban, a lakók azonban félnek beengedni az erre kirendelt szakembert, ugyanis a kerületben az elmúlt időszakban rengeteg trükkös csaló jutott be a lakásokba, különböző szolgáltató munkatársainak kiadva magát. A helyzetet bonyolítja, hogy a szakembert kötelező beengedni - írta a Metropol.
Vágólapra másolva!

Az egyik érintett lakos elküldte a Metropolnak a társasházukban kifüggesztett közleményt, ami az irtásról tájékoztat:

Forrás: Metropol

A lap által megkérdezett szakértő azt mondta, amennyiben a házirendben elő van írva, és a közös képviselő rendelte el a rovarirtást, igenis kötelező beengedni az irtást végzőket.

Ha meg akarunk bizonyosodni egy kifüggesztett értesítő valódisága felől, forduljunk a gondnokhoz vagy közös képviselőhöz, illetve hívjuk fel a lakásfenntartó szövetkezetet.

A rovarirtás egyébként ezekben az esetekben ingyenes, azonban aki nem engedi be az irtást végző dolgozókat, azt a járási hivatal bírsággal terhelheti. A pénzösszeg megegyezik azzal, amit egyébként is ki kellene fizetni egy ilyen eljárásért, azaz 12-30 ezer forint.

Korábban kamumelósok verték át az embereket

A bizalmatlanság némileg érthető, hiszen korábban szélhámos vízvezeték-szerelők, kamukéményesek, vagy éppen álrendőrök borzolták a kedélyeket III. kerületben - írta a lap.

Egy idősebb óbudai hölgyet

50 ezer forinttal károsított meg egy magát vízvezeték-szerelőnek kiadó csaló, volt, aki kéményesként próbálkozott,

a Szőlő utcában is „mesteremberként" kért egy férfi bevásárláshoz előleget, majd lelépett vele. Ráadásul a Tímár utcából még kamurendőrökről is érkezett a laphoz beszámoló.