Rezzenéstelen arccal bólogatott a tárgyalásán a mezőpeterdi téglás támadó

ítélet bíróság illusztráció
ítélet bíróság illusztráció
Vágólapra másolva!
Téglával próbálta agyonverni egy debreceni dohánybolt eladóját M. István. A férfi korábban ugyanezzel a módszerrel ölt meg egy embert, egy másik bolti eladót Németországban. Ez alkalommal viszont áldozata életben maradt, és közölte: látni sem akarja a férfit. Tárgyalásán a támadó érzelemmentesnek tűnt a Bors tudósítója szerint, annak ellenére, hogy életfogytiglan büntetés is várhat rá. Mindent bevallott, de nem kért elnézést a megtámadott nőtől. 
Vágólapra másolva!

Higgadt, érzelemmentes arccal állt a tárgyalóterem előtt M. István. A férfit tavaly fogták el rokonai házában Sápon, miután rátámadt egy fiatal, dohánybolti eladóra Mezőpeterden és hozzájuk menekült. Ahogy írtuk, a támadó egy egy plüss gyermekhátizsákot pakolt meg öt kilónyi téglával, majd a nagynénjétől lopott biciklin egyenesen az üzletig hajtott. Aztán azzal az ürüggyel,

hogy cigarettát vesz, Sz. Roxána mögé osont és fejbe verte a zsákba rejtett téglahalommal.

A nő összeesett. A férfi még kétszer fejbe vágta a zsákkal,

amitől brepedt a nő koponyája, az arca pedig összezúzódott,

mégsem hagyta magát, védekezett, ahogy csak tudott. A szakértők szerint a fiatal nő életét a saját elszántsága és lélekjelenléte mentette meg.

A férfinak nem ez volt az első támadása, sőt,

néhány hónappal azelőtt gyilkolt is ugyanezzel a módszerrel.

A férfi akkor Németországban élt egy nővel, egész nap kaszinózott. A férfit és a nőt is egy prostituált tartotta el. Amikor barátnője kidobta a férfit,

ő összegyűjtött pár téglát, egy zsákba rakta őket, és egy üzlet eladójára támadt.

Ezután felmarkolt 100 eurót, körülbelül 35 ezer forintot, és elmenekül magára hagyva az eladónőt, aki pár nap múlva belahalt életveszélyes sérüléseibe.

De hiába ítélték el külföldön, István hazaszökött Magyarországra.

Már nemzetközi elfogatóparancs volt ellene érvényben, amikor megtámadta Roxánát.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A Bors ott volt Debrecenben az ügy tárgyalásán, ahová tanúként idézték be a fiatal, dohánybolti eladónőt.

Az áldozat elment a bíróságra, de arra kérte a bírót, ne kelljen bemennie a terembe, mert nem képes egy helyiségben tartózkodni a támadójával,

akivel az eset óta nem találkozott. A férfi elment az ajtó előtt álló nő mellett, de rá sem nézett Roxánára,

közömbös arccal lépett a tárgyalóba. Az arca akkor sem változott, amikor a bíró közölte vele, hogy életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

A férfi csak bólogatott, mikor a bíró részletesen felolvasta a támadások minden pillanatát. István semmit nem tagadott, sőt, még a tárgyalásáról is lemondott volna.

- közölte, de elnézést nem kért életben maradt áldozatától. A bíró nem engedett annak a kérésnek, hogy ne legyen tárgyalás. A szakértők pedig kijelenetették, hogy a férfi enyhe értelmi zavarban szenved.