Bejegyzést tett közzé a hivatalos közösségi oldalán a Magyar Honvédség, melyben azt írják, hogy ma, illetve csütörtökön és pénteken több útvonalon is harci járművek vonulnak majd több autóúton, autópályán.

A bejegyzésben a Magyar Honvédség azt írja, hogy katonai gépjárművek és harcjárművek közlekedésére kell számítani szeptember 30-án és október 2-án 10:00 és 17:00 óra közötti időszakban több autópálya-szakaszon és főútvonalon is. A konvojok közlekedése csütörtökön és szombaton is érinti a

  • Táborfalva - 5. számú főút - Lajosmizse - M5 autópálya - M43 autópálya - 47. számú főút - Hódmezővásárhely útvonalat,

de szombaton

  • a Hajmáskér - 8. számú főút - M7 autópálya - 62. számú főút - M8 autópálya - 51. számú főút - 52. számú főút - M5 autópálya - M43 autópálya - 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalon

is találkozhatnak a járművezetők katonai menetoszlopokkal.

A honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopot, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását. 
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.