Újabb tanúk vallomásain keresztül próbálják összerakni a Fenyő-gyilkosság mozaikdarabjait

Gyárfás Tamás tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken 2021 szeptember 21. tárgyalás
emberölés ügyben tárgyalás, bíróság,
Gyárfás Tamás tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken 2021 szeptember 21.
Vágólapra másolva!
Fenyő János, az 1998-ban meggyilkolt médiavállalkozó korábbi munkatársai, egy igazgatója és egy főszerkesztője meghallgatásával folytatódott ma a hírhedt Fenyő-gyilkosság tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyben felbujtással megvádolt Gyárfás Tamás ügyében azt próbálták meg tisztázni, mikortól és miért alakult ki konfliktus közte és a VICO kiadó tulajdonosa, a meggyilkolt Fenyő János között, akinek a likvidálására a vád szerint Gyárfás maga adott parancsot - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A főszerkesztő elmondása szerint a kiindulópont az RTV műsorújság kiadói jogának átadása lehetett 1993-ban. Azt mondta,

Fenyő arról beszélt neki, hogy Gyárfás nem közölte vele, hogy ez a jog csak fél évig érvényes és a rádió azt nem fogja meghosszabbítani.

A főszerkesztő véleménye az volt, hogy mindkét vezető átverte a másikat, ami miatt megromlott a viszonyuk.

1993-97 között pedig nyíltan szembefordultak egymással a médiában.

Gyárfás Tamás tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken, 2021. szeptember 21. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ahogyan korábban mi is megírtuk, Fenyő János médiavállalkozót

1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős büntetését tölti. Az ügyészség azzal vádolja a volt médiavállalkozót, hogy ő bízta meg az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást Fenyő likvidálásával. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, ő maga bérelte fel Rohácot, aki egyébként akkor már régóta neki dolgozott.

A vád alapját azok a hangfelvételek jelentik, amelyeken Gyárfás és Portik telefonbeszélgetéseit lehet hallani. Az ügyészek szerint ezek egyértelműen bizonyítják, hogy a médiavállalkozó volt a megbízó a Fenyő-gyilkosságban.