Megnégyszerezte adózott eredményét az Opus Global Nyrt.

Vágólapra másolva!
Jelentős növekedéssel zárta az idei első félévet a tavalyi év azonos időszakához képest az OPUS GLOBAL Nyrt. - jelentette ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az IFRS szerinti jelentésében a tőzsdei társaság. A vállalatcsoport 11,4 milliárd forint adózott eredményt ért el. 
Vágólapra másolva!

A vállalatcsoport mérlegfőösszegét több mint 25%-kal, azaz 700,9 milliárd forintra növelte, a saját tőkéje pedig 13%-kal, 30,56 milliárd forinttal emelkedett a tavalyi év végéhez képest. Így a vállalatcsoport saját tőke értéke 258,1 milliárd forint lett a beszámolási időszak végén.

A 140,8 milliárd forintos Mérlegfőösszeg-növekedés elsősorban az idén tavasszal megvalósuló TIGÁZ akvizíciónak köszönhető.

A jelentésben szerepel az is, hogy 2021. augusztus 31-én sikeresen lezárult az anyavállalat által 50%-ban tulajdonolt OPUS Energy Kft. és az E.ON Hungária Zrt. között az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására irányuló tranzakció, emiatt az OPUS Csoport második féléves eredményéhez szeptember 1-től kezdődő időszaktól már a TITÁSZ Zrt. működése is hozzáadódik.