Szigorú körülmények között, magánzárkában tölti büntetését a Dózsa György úti gázoló néven elhíresült Molnár Richárd június óta, amikor a Fővárosi Törvényszék jogerősen három és fél év fogházra ítélte. A férfi a Blikk kérésére részletesen beszámolt a büntetése előtti életéről, majd elmondta azt is, hogyan keveredett drogügyekbe és verekedésekbe, és hogy érzi magát a börtönben.

A férfi úgy véli, hogy ha az összes kedvezményt megkapná, akár már másnap kiszabadulatna a börtönből, de - ahogyan fogalmazott - azt is tudja, hogy a nyilvánosság megkövezné emiatt. 

A kérdésre, hogy miből él majd szabadulása után, ezt válaszolta:

Autókereskedésem volt, 70 milliós autókat adtam-vettem, de vendéglátóztam is. Nem féltem magam az újrakezdéstől.

Molnár Richárd egykor a legdrágább luxusautókat, és a legszebb nőket tudhatta magáénak, azonban ez már a múlté. Mint elmondta, szabadulása után senki nem fogja őt várni a börtön előtt, a drága kocsikat elajándékozta, a nők pedig csak futó kalandok voltak az életében. Ma már azonban csak a két kutyája várja haza.

Csak a két kutyám, Demona és Luca maradt nekem, rájuk a volt élettársam, Éva vigyáz. Tudom, hiányzom nekik. Az egyik kutyám néha beül a szekrényembe, ahol a kabátjaim lógnak. Ott vár rám. Van egy nevelt fiam is, aki már felnőtt, de ő nem tartja velem a kapcsolatot.

A férfi ezután bevallotta, hogy sorsát saját meggondolatlan viselkedésének, és törvényszegő életvitelének köszönheti:

Buta voltam, minden rosszat csak magamnak köszönhetek. Kamaszként vízilabdáztam, bokszoltam, majd testépítő lettem. Vendéglátósnak tanultam, de érettségi előtt az anyám elzavart hazulról. Nem volt különösebb oka, csak nem jöttünk ki egymással. Azonnal beszippantott az éjszakai élet. Fél évig kidobóként dolgoztam, eleinte nem volt pénzem, mindennap bundás kenyéren és sült krumplin éltem. Állandóan verekedtünk a konkurens bandákkal, és soha nem futamodtam meg. Aztán testőrként egy uzsorást védtem, az első milliómat már mellette kerestem"

Az egykori testépítő elmondta, hogy a börtön falain belül sem hanyagolja az edzést, sőt, azóta harminc kiló ment le róla. Egyetlen társaságát viszont a tévé jelenti:

Harminc kilót fogytam, saját testsúlyos edzéssel tartom formában magam. A zárkában éjjel-nappal megy a tévé, ahhoz szoktam beszélni. Nem kattantam meg, csak ha épp szappanopera megy, így kommentálom a történéseket. A valóságshow-k viszont kiborítanak.

-mondta el, majd hozzátette, hogy egykori barátai, ismerősei felé sem néznek mióta a börtönben lakik, senki nem látogatja, pedig lenne mit mesélnie a bent tapasztalt állapotokról:

Itt senki nem keres, aki börtönbe kerül, jó, ha tudja, hogy azt elfelejti a világ. Fegyelmezett vagyok, mert túl sok a veszítenivalóm. Nemrég így is elkövettem egy hibát, mikor másfél hónap után kimostam a hosszúnadrágomat. Mivel reggel még vizes volt, nem vettem fel. Erre azt mondta a felügyelő, hogy nem volt engedélyem a ruházatom könnyítésére. Ezért feddést kaptam. Azt gondolom, mentálisan erős vagyok, próbálom férfiként túlélni az egészet. Kecskeméten is egyszemélyes zárkában tartottak, amikor elítéltek az elhíresült maffiaperben, akkor 8 év 7 hónap 15 napot ültem.

Molnár Richárd a hírTV Riasztás című műsorának nyilkatkozott (korábbi felvétel).Forrás: Origo

A férfi azt is elmondta, volt párjának vette ajándékba azt az autót, amellyel négy éve a halálos balesetet okozta. Mint mondta, fogalma sem volt róla, hogy ezért börtönbe kerüllhet, hirtelen tanúból vált gyanúsította. Azt azonban elismerte, hogy nemcsak a szabálytalanul előző autós, de ő is hibázott a balesetben, ugyanis túl gyorsan hajtott:

Minden barátnőmmel és barátommal bőkezű vagyok. Négy éve májusban az akkori páromnak vettem azt a több mint 500 lóerős Mercedes kabriót, amivel a Dózsa György úton összeütköztem a szabálytalanul elém kanyarodó autóval. A két halálos áldozatot követelő balesetben előbb tanú voltam. Én is hibás voltam, mert nem figyeltem rá, hogy mennyivel megyek, a szakértők 120 kilométer/órás sebességet állapítottak meg. Aztán augusztusban a párommal épp a Seychelle-szigetekről jöttem haza Bécsen keresztül, amikor a rendőrök az M7-es autópályát lezárták előttem, majd közölték, hogy gyanúsított lettem.

Ám sajnos nem tanult az esetből, sőt, tetten érték, amint drogozott, megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat.

Megbeszéltem a párommal, hogy a karácsonyt és a szilvesztert is Dubajban töltjük. Csakhogy újra lakhelyelhagyási tilalmat kaptam, ő pedig a barátnőjével elutazott oda. Ezen bepöccentem, felhívtam és összevesztem vele. Utána szívtam egy csík kokaint. Buta voltam, nem hittem, hogy baj lesz ebből. A rendőrség valahogy megneszelte, mert éjjel 11 óra előtt 18 autóval csapott le rám, majd újra letartóztattak"

- mondta el a férfi.

Arra a kérdésre, hogy miért verte meg a biciklist, mentális problémáit hozta fel mentségnek, majd hozzátette, szeretne meggyógyulni, és normális életet élni, épp ezért, ha kiszabasul első dolga lesz, hogy felkeres egy szakembert:

Azt megelőzően 17 éve volt ilyen ügyem, amikor összevesztem valakivel egy parkolóhelyen és nyakon vágtam. A szakember szerint borderline személyiségzavarban szenvedek, ami többek között nehezíti az indulatok kordában tartását. Tudatosan kerülöm az ilyen helyzeteket, mert van egy pont, amikor elveszítem a fejem, és olyat teszek, amit nem kellene. Idebent sok dologra ráébredtem, próbálok tanulni a hibáimból, hogy jobb ember legyek. Ha visszatérek a szabad életbe, megkeresek egy orvost, aki segít majd, hogy meggyógyuljak. Amúgy is elmúltam már 44 éves, jó lenne egy kisgyereket nevelni, amihez nem illik az önpusztító élet.

M. Richárd, Dózsa György út gázolóForrás: Origo

Ahogyan korábban az Origo is megírta, a Dózsa György úti gázoló néven elhíresült férfit jogerősen 3 és fél év fogházra ítélték, amiért jogosítvány nélkül, bedrogozva halálos balesetet okozott 2017 májusában. A férfi jogosítvány nélkül száguldott közel 135 kilométeres sebességgel, amikor egy szabálytalanul elé kanyarodó autóval ütközött. A házi őrizet alatt továbbra is halmozta a törvényszegéseket: tiltás ellenére ismét volán mögé ült, járvány idején bezárt konditeremben edzett, egyszer pedig drogozottaz éttermében. Ezenkívül vesztegetés útján akarta visszakapni a jogosítványát. Molnár Richárdot korábban a kecskeméti maffiaperben is elítélték.