Ma van az idősek világnapja. Ma is, és az év minden napján gondolunk idős honfitársainkra! Isten éltesse önöket az idősek világnapján! - közölte Facebook bejegyzésében Novák Katalin Családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin,  a családokért felelős tárca nélküli miniszter közölte:
Az idősek világnapján évről évre tisztelettel köszöntjük idős honfitársainkat és igyekszünk biztosítani őket arról, milyen fontosak mindannyiunk számára.

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszterForrás: MTI/Balogh Zoltán

 A miniszter folytatta: Ezek mellett a szép szavak mellett beszéljünk most egy kicsit a pénzről is, hiszen pénzből is él az ember.

Idén ismét lehetőségünk van arra, hogy a megszokott nyugdíjkorrekció mellett nyugdíjprémiumot is adjunk idős honfitársainknak. – hangsúlyozta Novák Katalin.

Novák Katalin kiemelte, erre azért van lehetőség, mert a gazdaság mind jobban teljesít és ez a magyar emberek növekvő teljesítményének köszönhető. Magyarországon a gazdasági teljesítmény növekedésének köszönhetően idős honfitársainknak most már negyedszerre tudunk nyugdíjprémiumot fizetni az idei évben. – tette hozzá.

Négy éve volt az első ilyen alkalom, aztán három egymást követő évben tudtunk nyugdíjprémiumot adni és idén, 2021-ben a jelentős gazdasági növekedésnek köszönhetően minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumra számíthatnak mindazok, akik nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek – hangsúlyozta Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter

A miniszter hangsúlyozta:
Ez tehát azt jelenti, hogy a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő honfitársaink az idén 80 000 forintos nyugdíjprémiumra számíthatnak.

Emellett a kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium kifizetését követően jövő évben folytatjuk a 13. havi nyugdíjnak a visszaépítését. Az volt a vállalásunk, hogy amit a baloldal elvett, mi visszaadjuk az idős honfitársainknak. Tehát, a 13. havi nyugdíjat visszaadjuk – tette hozzá.

Jövőre minimum kétheti, 13. havi nyugdíjat fogunk tudni adni, de hogyha a gazdasági teljesítmény ezt lehetővé teszi, akkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez akár ennél is nagyobb összeg legyen. Tehát szeretnénk a 13. havi nyugdíj lehető legnagyobb részét visszaadni idős honfitársainknak 2022 év elején- hangsúlyozta a miniszter.

Az idősek világnapján köszöntjük tehát az összes idős honfitársunkat: Isten éltesse önöket! Vigyázzanak magukra és egymásra! És arra kérem, hogy oltassák be magukat – zárta videóüzenetét Novák Katalin a családokért felelős tárca nélküli miniszter.