A férj arcát cipővel megtaposták, felesége fejére pulóvert szorítottak

illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy többszörös visszaeső, büntetett előéletű férfi és három társa 2014 februárjában elhatározta, hogy megszerzi egy nyugdíjas dorogi házaspár pénzét. Egyik este rájuk törték az ajtót, aztán késsel megfenyegették őket, a férfit cipővel arcon taposták, míg a nő fejére egy pulóvert szorítottak. Pénzt és ékszereket zsákmányoltak a támadót. A férfi két társát 2018-ban 6, illetve 8 év fegyházra ítélték, rá is több évnyi büntetés várhat.
Vágólapra másolva!

Négy féfi kocsival indult egy dorogi házhoz 2014. február 4-én este, miután egyikük megtudta, hogy a 84 éves férfinak és 81 éves feleségének sok a spórolt pénze. Az egyikük megemelte a kertkaput. Miután az kinyílt, kikapcsolta az áramot. Az idős házigazda kilépett a házból és felkapcsolta a megszakítót.

Ekkor a férfi

a nyugdíjast a mellkasánál fogva otthona padlójára lökte, ököllel arcon vágta

és egy 10 centis kést a feje mellé szorítva azt kérdezte tőle, hogy

Ezután felgyorsultak az események.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi

késsel megfenyegette idős áldozatát. Közölte, hogy elvágja a torkát, majd a cipőjével a fejére lépett.

A nyugdíjas házigazda testén horzsolt és zúzott sérüléseket keletkeztek. Ezalatt a betörő két tára értékek után kutatott a lakásban.

Egyikük az idős háziasszony arcára rászorított egy pulóvert, miközben pénzt és aranyat követelt tőle.

A halálra rémült nyugdíjas nő elmondta, hogy hol tartja a pénzt és az ékszereit.

A rablók 205 ezer forintot és a nő összesen 245 640 forintot érő ékszereit is magukkal vitték.

A helyszínt megmutató, tippadó negyedik társuk ezalatt a kocsiban várta őket, és figyelte a helyszínt. Az ügyészség a vádiratban fegyházbüntetés kiszabását javasolta a most bíró elé állított betörővel szemben, két társát ugyanis három éve már elítélték a betörés miatt - írja az Ügyészség oldala.