Új értelmet nyert a modern családi ékszer kifejezés

Huawei Watch, Huawei okosóra, teszt és videó, 2021.10.13.
Vágólapra másolva!
Az apáról fiúra szálló, minden nemzedéket megszólító ékszereknek, medáloknak, gyűrűknek, óráknak évszázados tradíciója van. Számos családban öröklődik egy-egy kiemelt jelentőségű emléktárgy, napjaink kínálata azonban az okosórák állandó fejlődésének hála egy megjelenésében és tudásában is méltó, modern ékszerrel bővült, melytől ma joggal várhatjuk el, hogy túlmutasson elsődleges funkcióján, legyen naprakész és kompatibilis már meglévő eszközeinkkel: tegye egyszerűbbé tulajdonosa életét.
Vágólapra másolva!

A XXI. század felgyorsult világában helytálló, gazdáját messzemenőkig segítő okos karórák bizonyos modelljei napjainkban már minden nemzedéket képesek megszólítani. Egy ilyen kiegészítő rendkívül sokat árul el viselőjéről, de a luxusmárkák aktuális termékei és az időtálló darabok mellett egyre hangsúlyosabb szerephez jutnak – a korábban főként csak a sportolók körében népszerű – okosórák is, amelyeket már nem csupán tudásuk emel ki a piacról, hanem a magával ragadó dizájn is, ami azt sugallja: viselője ad a divatra, de halad a korral.

Új értelmet nyert a modern családi ékszer kifejezés Fotó: Bodorkós Máté - Origo

A modern férfi egyik alapvető önkifejezési formája és státuszszimbóluma az órája; erre a gyártók is nagy hangsúlyt helyeznek évszázadok óta, ám ezúttal a legelterjedtebb férfi ékszerek új értelmet adtak a fiú, apa, nagyapa tengely szimbolikus egységének, hiszen megjelent a piacon a modern családi ékszer, a Huawei Watch 3 Pro, mellyel szemben életkorunkból fakadóan más-más elvárást támasztunk.

Míg gyermekeinket elsődlegesen a modern, mégis letisztult, elegáns okosórák játékfunkciói kötik le, ahogy cseperednek, egyre több alkalmazást lesznek képesek használni és kihasználni: s úgy válik életük meghatározó részévé, hogy édesapjuk, és nagyapjuk is képes ugyanazon eszközt saját képére szabni, csak eltérő megjelenésben, eltérő konfigurációban hordják.

A formabontó karórák topmodellje, a Huawei Watch 3 Pro támogatja a teljes képernyős érintési műveleteket, beleértve a csúsztatást, a koppintást, valamint a nyomva tartást is, ugyanakkor a dizájn és az anyaghasználat tekintetében kiemelkedő a piacon. A férfias, de letisztult külső óratok titánból készült, a hátlap kényelmes kerámia, az üveg sokat tűrő zafír. Jó hír a jövőbe tekintőknek, hogy az óra képes kezelni az eSim szolgáltatást is, amely minden bizonnyal meghatározó jellemző lesz az elkövetkezőkben.

A modern családi ékszer piacra lépése generációkon átível, hiszen minden nemzedék azonnal stílusára szabhatja, hiszen a klasszikus óraszámlapok mellett a telefonunkon tárolt képek és videók közül is válogathatunk: gyermekeink számára egy éppen kedves mese-vagy filmes karakter, felnőttek számára pedig kedvenc sportcsapatuk jelképe mellett családi képek is kiválaszthatók.

Gyermekeinket minden bizonnyal az elegáns okosórák játékfunkciói kötik le. Fotó: Bodorkós Máté - Origo

Minél idősebbek vagyunk, annál több időt töltünk mozgás nélkül, de figyelmes társunk egy idő után figyelmezet: ideje felállni és legalább átmozgatni végtagjainkat, ráadásul a közismert sportfunkciók mellett állandó asszisztenciában működik az eszköz: amennyiben úgy kalibráljuk,

folyamatosan ellenőrzi a pulzusunkat, a véroxigén-szintet, és a stressz-szintet is,

s kritikus értékek esetén nem csupán figyelmeztet, opciót is kínál a megoldásra. Kiemelendő továbbá, hogy eszközünk képes mérni a bőrhőmérsékletet, amely – minden generáció számára fontos tájékozódási pont lehet a koronavírustól terhelt időkben, hiszen – ha nem is tekinthető orvosi értelemben vett diagnózisnak – mégis jelez, ha testhőmérsékletünk radikálisan megváltozik.

A modern férfi egyik alapvető önkifejezési formája és státuszszimbóluma az órája. Fotó: Bodorkós Máté - Origo

A multifunkcionalitást és az eltérő generációk támogatását mi sem szimbolizálja jobban, mint a kifejezetten az idősek számára fejlesztett funkció, mely hatékonyan képes megelőzni egy esetleges tragédiát: veszélyhelyzet esetén (eséskor) a karóra és telefon – együttműködésüknek hála – azonnal értesítik a megjelölt kontaktokat, hogy időben tudjunk reagálni és megfelelő segítséget kapjanak.

A modern férfi úgy őrizheti meg legeredményesebben eleganciáját és lesz mégis naprakész, hogy családja nemzedékeit egyazon termékkel köti össze, így mindenki egy kicsit máshogy, de ugyanazt viseli.