Két hónapig hamisította az orvosi recepteket, mielőtt lebukott

Illusztráció tabletták gyógyszer
Illusztráció tabletták gyógyszer
Vágólapra másolva!
Két hónapon keresztül rendszeresen hamisította az orvosi recepteket egy férfi társaival együtt. Több patikába is bementek, így több, mint 80 doboz vényköteles gyógyszerhez jutottak hozzá. A bíróság szeptember 29-én elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Az üllői férfi márciusban és áprilisban társaival együtt bement egy budapesti, öt bajai és három kalocsai patikába, az egyik bajai gyógyszertárban peidg egyedül járt.

Kitöltetlen orvosi recepteket vittek magukkal, amiket ismeretlen módon szereztek meg. A recepteket hamis bélyegzővel pecsételték le, maguk írták alá az orvos helyett, és más emberek személyes adatait írták rá.

A férfi és bűntársai a hamis receptek felhasználásával

több mint 80 doboz vényköteles gyógyszert szereztek meg, amikhez egyébként nem juthattak volna hozzá.

A bajai rendőrök a férfit folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítással, személyes adattal visszaéléssel, és hamis magánokirat felhasználásával miatt hallgatták ki.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A férfit a bajai bíró

először bűnügyi felügyelet alá helyezte, de a férfi többször is megszegte annak szabályait, ezért a rendőrök szeptember 27-én őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását.

A bajai ügyészség szeptember 28-án indítványozta a letartóztatását,a szökés, rejtőzködés, és a bűnismétlés veszélye miatt, melyet

a bíróság szeptember 29-én elrendelt.