Már igényelhető a zöld CSOK. A cél, hogy még több energiatakarékos otthon épüljön a magyar családok számára - jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán. Az otthonteremtési program új eleme három vagy több gyermek esetén 15 millió forint.

Novák Katalin a Facebookon azt írta, hogy

Az otthonteremtési program új eleme további segítséget jelent az energiatakarékos új otthont építő vagy vásárló családoknak. Ha ezt a Magyar Nemzeti Bank NHP Zöld Otthon Programjának keretében és CSOK igénybevételével teszik, kamatmentesen juthatnak 2 gyermek esetén 10 millió, 3 vagy több gyermeknél 15 millió forintos kölcsönhöz.

 Mint arról korábban írtunk, az úgynevezett zöld hitel 

LEGFONTOSABB ELŐNYE A RENDKÍVÜL KEDVEZŐ, FUTAMIDŐ VÉGÉIG FIX, MAXIMUM 2,5 SZÁZALÉKOS KAMAT,

ami nem csak a hasonló piaci lakáshitelek kamatát (4,5-5,8 százalék) veri, de még a CSOK – családi otthonteremtési kedvezmény – támogatás mellé igényelhető, maximum 3 százalékos kamatú csok-hitelnél is kedvezőbb. A maximális hitelösszeg 70 millió forint, ami a jogszabályban rögzített, 20 százalékos minimális önerővel számolva akár egy 87,5 millió forint értékű ingatlan megvételére vagy megépítésére is elegendő lehet.