Jövő áprilisban arról is döntenie kell a magyar társadalomnak, hogy a gyermekek védelmében melyik utat választja. Egy baloldali kormány, benne Gyurcsány Ferencnével, biztosan zászlajára tűzné a kiskorúak genderérzékenyítését, hiszen ennek alapjait már 2009-ben letették. A gyermekvédelmi szabályokat hatályon kívül fogják helyezni, és rövid időn belül drag queenek fogják "felvilágosítani" a magyar óvodásokat. A másik út, hogy továbbra is védelmet kapnak a legfiatalabbak, és a szülők akkor adnak tájékoztatást a szexuális másságról, amikor azt jónak gondolják. A tét az is, hogy a jogot ne kapják meg a nőimitátorok, vagy éppen az érzékenyített óvodapedagógusok - írja a Kontra.

Gyurcsány Ferenc felesége elkötelezett az óvodai LMBTQ-s felvilágosítással kapcsolatban. Az általa létrehozott Unifem-Ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület oktatási csomagot dolgozott ki az óvodák és általános iskolák számára olyan mesékkel és dalokkal, „amelyek szakítottak volna a berögzült nemi szerepekkel", illetve több óvodában megszüntették a külön lányoknak és fiúknak szánt játszósarkokat, hogy „a gyerekek minél több szituációban kipróbálhassák magukat".

Sőt anno a férje által vezetett kormány ennél is továbbment, hiszen egy kormányrendeletben  rögzítette, hogy az óvodapedagógusoknak kerülni kell a „nemi sztereotípiákat" az óvodában. Vagyis megteremtették volna annak a lehetőségét, hogy a gyermekek már óvodáskorban szembesüljenek az LMBTQ-jelenséggel.

Egy 2010-es kormányrendelet pedig a köztisztviselőkre is kiterjesztette volna az őrületet. 

Egyértelmű, hogy ha tehetnék, a gyermekvédelmi szabályokat azonnal hatályon kívül helyeznék, és rövid időn belül drag queenek érzékenyítenék az ovisokat.

Gyurcsányné - mint a Gyurcsány-kormány first ladyje - már 2010 előtt is elsődleges feladatának tekintette az ultraliberális tanok terjesztését az óvodákban. A genderideológia terjesztésére 2009-ben létrehozott Unifem-Ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület az ENSZ Fejlesztési Alapja a Nőkért nevű csoport „leányvállalataként" jött létre.

A szervezetet 2009 januárjában, tehát még bőven Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején alapították. Székhelye pedig rövid időn belül éppen a Szalay utca 4., tehát a családi cégbirodalom, az Altus székhelye lett. Az egyesület képviselője Gyurcsány felesége volt.

Az egyesület célkitűzése a következő volt:

A Magyar Köztársaságban az ENSZ Szervezete, az UNITED Nations Development Fund for Womwn (UNIFEM) felhatalmazásával támogatást nyújtson a nemek egyenlőségét és a nők jogait segítő UNIFEM-programok és -stratégiák számára.

A következő lépés mindezen modern felfogások kormányrendeletben való rögzítése lett volna. Azaz, 

a rendelet hatályba lépése esetén az óvodapedagógusok számára előírás lett volna, ahogy fentebb is írtuk, hogy kerüljék a „nemi sztereotípiákat" az oviban. Vagyis megteremtették volna annak a lehetőségét, hogy a kisgyermekek már óvodáskorban szembesüljenek a szexuális mássággal. Ezzel a lépéssel a kicsiket megfosztották volna a magyar népmesék nagy részétől is.

Gyurcsányné mellett azonban mások is elkötelezettek voltak a genderideológia népszerűsítésében a baloldalon. A második Gyurcsány-kormány idején, amikor az oktatási tárca élén Hiller István állt, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium adta ki a Soros-egyetem gender studies professzorának, Pető Andreának „A nők és a férfiak története Magyarországon a hosszú 20. században" című könyvét, amely kiegészítő tananyaggá vált a középiskolások számára, 2010-ben pedig még a történelemérettségin is szerepeltek belőle kérdések. 

GyurcsányékForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Pető Andrea ilyen és ehhez hasonló magvas gondolatokkal örvendeztette meg a nagyközönséget interjúi során: 

Az ember a technika jelenlegi állása szerint a férfi és a női ivarsejtek összeolvadásával szaporodik. (...) Az, hogy az ezen sejtek összeolvadása nyomán keletkező új élet milyen társadalmi környezetbe kerül, mit tanul a társadalomról, az nagyon különböző. A szexuális identitás éppen ezért sokféle lehet.

 A 2022-es tavaszi országgyűlési választásoknak pont ez lesz az egyik tétje: meghagyjuk-e a gyermekeknek, hogy gyermekek maradjanak, vagy különben, ha hagyjuk, már idő előtt, felesleges és káros üzenetekkel fogják őket bombázni egy nagyon is bonyolult - egy, sokszor még a felnőtteknek is nehéz - témával kapcsolatban, összegez a Kontra.