Jogerősen elítélt jegyzőt foglalkoztatott a baloldali önkormányzatnál Pikó András

Pikó András
Vágólapra másolva!
Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere irodavezetőként foglalkoztatta a csalás miatt jogerősen elítélt volt beremendi jegyzőt – írja a Kontra. Dr. K. F.-t, Beremend nagyközség korábbi jegyzőjét csalás és csalási kísérlet miatt jogerősen három évre felfüggesztve, egy év börtönre ítélte a bíróság, miután trükkös módon akarta megszerezni egy nyugdíjas házát. Pikóékat ez nem zavarta, felvették, és egészen szeptember közepéig a józsefvárosi önkormányzat jogi irodáját is vezette. Jó kérdés, hogyan sikerült egy olyan embert alkalmazniuk, aki ellen büntetőeljárás volt folyamatban, és a felvételi eljárás során ellenőrizte-e egyáltalán valaki az erkölcsi bizonyítványát?
Vágólapra másolva!

A portál arról ír, hogy a jegyzőt azért ítélték el, mert

trükkös módon akarta megszerezni egy nyugdíjas házát: az önkormányzat helyett saját magára íratott egy felajánlott örökséget.

A hatóságok erről tudomást szereztek, és végül elítélték, ugyanakkor

ez sem volt akadálya annak, hogy Józsefváros baloldali vezetése vezető pozícióba emelje az elítélt jegyzőt.

Banális módon bukott le

Dr. K. F.-t, Beremend nagyközség korábbi jegyzőjét csalás és csalási kísérlet miatt jogerősen három évre felfüggesztve egy év börtönre ítélte a bíróság, miután trükkös módon akarta megszerezni egy nyugdíjas házát. Az idős ember korábban azzal kereste meg Dr. K. F.-t, hogy a helyi idősotthonra hagyná a házát és 5 millió forintját. Át is adta a pénzt a jegyzőnek, aki nem sokkal később papírokat adott neki. Az idős férfi abban a hiszemben írta alá a dokumentumokat, hogy cserébe, ha az egészségi állapota megromlik, az ápolását az önkormányzat biztosítja.

Kiderült, hogy a papírok valójában arról rendelkeztek, hogy halála esetén a házat és a pénzt a jegyző örökli, azaz nem kerül az önkormányzat tulajdonába. Az idős ember a véletlennek köszönhette, hogy megúszta az átverést

– fogalmaz a Kontra.

A csaló úgy bukott le, hogy miután egy focimeccsen eltörte a lábát, kórházba került, az átvert nyugdíjas éppen ekkor ment volna hozzá a hivatalba, de nem találta sehol, ezért a jelenlévő polgármesternek elmesélte a történetét. A településvezető azonnal hívta a kollégáit és feljelentést tett.

Nem ez volt az egyetlen munkahelye

A Kontra információi szerint

nem ez volt az egyetlen munkahelye a csaló jegyzőnek, aki egészen szeptember közepéig a józsefvárosi önkormányzat jogi irodáját is vezette.

A Kontra úgy tudja, hogy májusban nevezték ki a tisztségre, ezt megelőzően beruházási irodavezetőként dolgozott a baloldali vezetésű kerületben. Mint írják:

A Kontra feltette a kérdést: Pikó Andráséknak hogyan sikerült egy olyan embert alkalmazniuk, aki ellen büntetőeljárás volt folyamatban, és a felvételi eljárás során ellenőrizte-e egyáltalán valaki az erkölcsi bizonyítványát?

- írja a Kontra.