Novemberben lesz a Török-Magyar Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülése

szijjartó péter
Vágólapra másolva!
Megállapodás született arról, hogy a Török-Magyar Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülése november 11-én Isztambulban kerül megrendezésre Recep Tayyip Erdogan elnök és Orbán Viktor miniszterelnök elnöklésével - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán azt követően, hogy Varsóban találkozott Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel.
Vágólapra másolva!

A magyar miniszter szerint a két ország közti együttműködés egyértelmű sikertörténetté vált, amit jól mutatnak a számok: "kereskedelmi forgalmunk idén 40 százalékkal nőtt, év végére eléri a 4 milliárd dollárt. A török hallgatók számára biztosított 150 főnyi ösztöndíjra, több mint 1800 fő jelentkezett".

Közölte, "összefogunk Törökországgal annak érdekében, hogy a világ szegényebb részein is be tudják oltani az embereket, ezért ketten együtt egy 300 ezer adagból álló oltásadományt juttatunk el Afrikába".

Hozzátette: a török gázvezetékrendszer modernizálásának köszönhetően a múlt hét óta biztonságosan zajlik déli irányból Magyarország gázellátása.

- fejtette ki a miniszter.