Szerdán, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tizenkettedik napján az izgalmas előadások és bemutatók mellett továbbra is nagy szerepet kapnak a kulturális események.

Az A pavilon színpadi programját 11 órától Garamvölgyi László Vadászidény című könyvének bemutatója nyitja, majd 15 órától Ovidiu Ionescu, a brassói egyetem erdészeti karának dékánhelyettese tart előadást Wildlife management in Romania címmel. 15.45-től a prágai állatkert zoológusa, Jaroslav Simek mutatja be napjaink legvadabb „hátasát”, a Przsevalszkij-lovat, 16.35-től pedig egy gyönyörű dokumentumfilmen keresztül Románia vadvilágát ismerhetik meg a nézők.

A D pavilon színpadán, a Nimród Caféban 12 órától Kittenberger Kálmánról Kókai Márton, a Nimród Vadászújság főmunkatársa beszélget vadászirodalmi szakértő vendégeivel, Pálos Gáborral, Vuray Györggyel és Horváth Józseffel. Ezt követően világzenei koncertekre kerül sor. 15 órától a Vadász talk showban Vágó Piros szerdai vendége Pálos Gábor orvosprofesszor, vadász és relikviagyűjtő lesz. A színpadi programot 17 órától a Fitos Dezső Társulat A falu című előadása zárja. 

Az F pavilonban a nap során mind a négy hagyományos vadászati mód – solymászat, íjászat, agarászat, elöltöltő fegyverek – bemutatója várja az érdeklődőket. A különböző programelemek ismételten látványosnak ígérkeznek.

A kulturális fesztivál részeként 18 órától a Ludwig Múzeumban Fabényi Julia múzeumigazgató vezetésével rendhagyó kurátori tárlatvezetésen tekinthetik meg az érdeklődők a Metafizikus áthatolás egy zebrán című kiállítást, amely egyfajta keresztmetszetét nyújtja annak, hogyan gondolkodnak ma a művészek a természet és a vadászat kapcsolatáról.

A világkiállítás vidéki helyszínei közül Vásárosnamény továbbra is színes eseményekkel várja az érdeklődőket, itt a hét vendégei Felvidék és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vadászai. Ízelítő a tematikus programokból: fa-, csontfaragók és vadászkésesek bemutatkozása a mesterek utcájában, a Világjáró Vadászok és a Vadász Könyvklub kiállítása, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kiállítása, Ezer arcú természet címmel fotókiállítás. 

Révfülöpön, a mólónál folytatódik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny.

Még több részlet a szerdai programokról, a belépőjegyekről és megközelítési lehetőségekről a https://onewithnature2021.org honlapon olvasható.