Alapjogokért Központ: ismét valótlanságot állít a LIBE-bizottság!

Gwendoline Delbos-Corfield, képviselő, EP, politikus, Európai Parlament
Gwendoline DELBOS-CORFIELD in the EP in Strasbourg
Vágólapra másolva!
Az EP LIBE-delegációjának szélsőbaloldali vezetője, Gwendoline Delbos (Judith Sargentini „utóda") újabb nyilatkozatban támadja Magyarországot, valótlanul azt állítva, hogy a delegáció itteni megbeszélésein fel se merült a gender- és migrációs téma. Az egyik ilyen találkozón az Alapjogokért Központ is részt vett, ahol a testület balliberális tagjai súlyos kritikával illették az illegális migrációt megakadályozó magyar szabályozást. Ráadásul az EP-képviselők több migránspárti és ún. LMBTQ-szervezettel is találkoztak – így elég nehezen elképzelhető, hogy ezeken se ejtettek volna szót a fenti témákról - írja közleményében az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

Delbos képviselő asszonynak és a nyílt társadalom hálózatához tartozó egyes képviselőtársainak egyébként is felesleges tagadniuk, hogy ideológiai okok miatt támadják hazánkat.

Gwendoline Delbos-Corfield, francia zöldpárti (Les Verts) politikus, a LIBE-bizottság vezetője Forrás: © European Union 2019 - Source : EP/Michel Christen

Az EP és a LIBE is számtalan alkalommal ítélte már el Magyarországot, mert „túlzottan bezárkózó" politikát folytat migrációs ügyekben – ráadásul az EP az elmúlt hónapokban nemcsak azt nyilvánította ki határozataiban, hogy „férfiak is teherbe eshetnek", de azt is, hogy az „anya nő, az apa férfi" Alaptörvényben foglalt kitétele az „európai értékek gyengülését eredményezi". Ez sallangmentes kinyilvánítása annak, hogy az uniós mainstream a genderideológiát tekinti kötelező érvényű normának.

Mindezen felül a jövő évi hazai országgyűlési választások tisztaságának előzetes és ellentmondást nem tűrő megkérdőjelezése Delbos részéről egy újabb, az eddigieknél is súlyosabb törekvés arra nézve, hogy az uniós intézmények beleszóljanak egy tagállam belügyeibe. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ilyen megjegyzések csak arra szolgálnak, hogy ha a baloldal elveszti a választásokat, legyen mire hivatkoznia. Arra viszont láthatóan nem fordít figyelmet az EP, hogy ugyanez a baloldal győzelme esetére feles többséggel történő, illegitim és antidemokratikus alkotmányozást helyezett kilátásba.

Javasoljuk a LIBE-nek és Delbos asszonynak, hogy az ilyen, valóban súlyos jogállamisági sérelmet jelentő tendenciákkal foglalkozzon hazánkat illetően.