Fordulat jöhet Curtis bátyjának ügyében

Curtis kifejezetten problémás diák volt: csúnyán beszélt és a rossz jegyek sem kerülték el. Állítása szerint már az is ünneplésre adott okot otthon, ha a bizonyítványában egyetlen elégtelen sem szerepelt.
Vágólapra másolva!
Fordulat jöhet Curtis bátyjának ügyében, miután a férfi átment az általa kezdeményezett poligráfos vizsgálaton. Sz. Lajost és két társát Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsítják, a 11 éve eltűnt labdarúgó holttestét tavaly decemberben találták meg.
Vágólapra másolva!

Átment a poligráfos vizsgálaton Curtis bátyja, akit az egykori labdarúgó 11 évvel ezelőtti megölésével gyanúsítanak - értesült a Blikk. A lap szerint Sz. Lajos egyetlen kérdésre sem adott hamis választ.

Nem könnyű átverni a készüléket

Azonban azt is hangsúlyozzák a cikkben, hogy ez az egy eredmény magában még nem jelenti azt, hogy Sz. Lajosnak nincs köze az ügyhöz.

– Nagyon fontos hangsúlyozni, a poligráf nem azt mutatja ki, hogy valaki hazudik-e, hanem hogy egyes kérdések feszültséget, vagyis mérhető eltérést okoznak-e a szervezetében. Nem könnyű átverni a készüléket, általában profi, arra külön kiképzett hírszerzőknek, notórius hazudozóknak vagy komoly pszichés zavarral küszködőknek sikerül – mondta a lapnak Tarjányi Péter. A biztonságpolitikai szakértő szerint

Ha valaki ellen rengeteg bizonyíték van, de átmegy a poligráfon, akkor el fogják ítélni.

Maga kérte a vizsgálatot

A rendőrök tavaly decemberben találták meg Katzenbach holttestét egy erdős területen. A focista meggyilkolásával idén májusban gyanúsították meg Sz. Lajost és L. Istvánt, míg harmadik társuk, H. László, felbujtás miatt került a rácsok mögé.

A három férfi egy vádalku miatt kerülhetett a rendőrség látókörébe, először ugyanis a futballista egykori jó barátját, feleségének jelenlegi párját, H. Attilát gyanúsították meg Katzenbach megölésével. A lap szerint vélhetően ő volt az, aki szorult helyzetében bemondta, hogy Sz. Lajosék a valódi elkövetők. Május óta mindhárman börtönben vannak, azonban tagadták, hogy közük lenne a futballista halálához.

Egy, a családhoz közel álló informátor a lapnak azt mondta,

Székiéket nem lepte meg a poligráfos hazugságvizsgálat eredménye,

hiszen azt maga Sz. Lajos kezdeményezte.

Az informátor azt is hozzátette, hogy a család bízik az igazságszolgáltatásban, illetve abban, hogy a testvérüket minél hamarabb hazaengedik, és tisztázódik az ellene felhozott súlyos vádak alól.