Egy budapesti söröző előtt esett egymásnak három részeg vendég, melynek során egy 25 éves férfi életveszélyesen megsérült. Az ügyészség gyilkossági kísérlet, illetve garázdaság miatt emelt vádat a verekedés résztvevőivel szemben.

A 25 éves férfi 2019. március 29-én későn este, eleve részegen ment be egy XI. kerületi sörözőbe, ahol még több alkoholt ivott. Későbbkötekedni kezdett és zavarta a vendégeket, ezért a pultoslány megkérte, hogy távozzon, ám a férfi nem tette meg.

Az egyik törzsvendég ezután rávette a férfit, hogy menjenek ki a söröző elé, az utcára, ahol több vendég is volt, köztük egy 31 éves férfi. Itt megint többen

felszólították a 25 éves férfit, hogy távozzon, és emiatt vita alakult ki a vendégek között, amelynek során a 31 éves férfi megütötte a fiatalabbat, aki ekkor felé dobta a kezében lévő sörös poharat. Az üvegpohár azonban egy női vendég fejét találta el, darabokra tört, és megvágta a nő homlokát.

A férfiak erre verekedni, és lökdösődni kedztek. Ekkor a szintén részeg 38 éves nő is beszállt a verésbe. Többször megütötte a 25 éves férfi hátát tenyérrel, rángatta a ruháját, és bele is rúgott. 

A verekedés közben mindhárman átmentek az út túloldalán lévő járdaszakaszhoz. Ekkor az egyik vendég odalépett hozzájuk, és gázsprayvel feléjük fújt, azonban a két férfinál ez semmit nem ért, továbbra is folytatták a verekedést, a nő viszont visszament a söröző elé.

A 31 éves férfi a verekedésben felülkerekedett,

többször megütötte a fején ököllel a 25 éves férfit. A fiatal férfi térdre rogyott, majd leült a földre, majd hátradőlt és elfeküdt a földön. A 25 éves férfi ekkor már mozdulatlanul feküdt, ennek ellenére az idősebb tovább szidta és verte, többször megrúgta, megtaposta. Ekkor a 38 éves nő is visszament hozzájuk, és a földön fekvő férfiba többször belerúgott.

A  verekedésre felfigyelt egy lakó és egy járókelő is, akik a segélyhívó vonalon tettek bejelentést, és mentőt hívtak.

A 25 éves férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg az életét.

Az ügyészség

a 31 éves férfival szemben gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta. Az ügyészség a súlyosan bántalmazott 25 éves férfival és a 38 éves nővel szemben is vádat emelt csoportos garázdaság miatt.

A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a nővel szemben pénzbüntetést javasolt.