Közzétette a kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírus-járványra vonatkozó legfrissebb adatokat.

Az oldal azt írja, hogy a beoltottak száma 5 902 806, közülük 5 669 473 fő már a második oltását is megkapta, 854 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

837 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 826 636 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 6, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 30 259 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 787 655 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8722 főre emelkedett. 627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 92-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért azt kéri a kormány, hogy ők regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

 A koronavírus delta variánsa miatt több országban és Magyarországon is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina, és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen.

Egy orvos beolt egy diákot a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty vakcinával Budapesten, a Városmajori Gimnáziumban, 2021. augusztus 30-ánForrás: MTI/Balogh Zoltán

A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra, és már fel is vette azt. Annak sem késő, aki még nem vette fel az oltást. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra, és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu. Az időpontfoglaló továbbra is folyamatosan nyitva van, és minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is

A kormány megkezdte a nemzeti konzultációból fakadó döntések meghozatalát is. Megjelent a családi adó-visszatérítésről szóló kormányrendelet, 2022 februárjában a gyermekes szülők visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ezt az teszi lehetővé, hogy a magyar gazdaság növekedése az egyik legdinamikusabb az EU-ban.