Rákay Philip: Két hülye egy pár

A Gyurcsány-Show
Vágólapra másolva!
Együtt, külön, együtt-külön, külön-együtt, két évig ő, két évig én, de leginkább csak én... Szánalmas pojácák vagytok, nem vitás... Amikor a hiperpasszív, mindenre (is) alkalmatlan, gyurmagerincű, hálózati vízgereblyéző Gergely és a magába szerelmes fröccsöntött messiás és egyben megélhetési főnárcista Péter elhiszi magáról, hogy miniszterelnöknek teremtette őket Gy. Ferenc (60), na, akkor kezdődnek igazán a bajok - írja Rákay Philip Facebook-bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

És ezek tényleg elhitték. Komolyan gondolták, hogy rájuk nem csupán a hálózatoknak, de egy egész országnak nyomasztóan nagy szüksége van. Mert ők különbek, okosabbak, tehetségesebbek, de leginkább tisztességesebbek Orbánnál, sőt, mindenkinél kerek e világon.

A Gyurcsány-show Forrás: MTI

Majd abban a pillanatban, amikor minimális nyomás alá kerül ez a két okj-s miniszterelnök-jelölt-képzős, azonnal kiderül, hogy átlagembernek is silányak. Pedig nem ám egy ország vezetéséről, érdekeinek képviseletéről, nem hosszú távú nemzetgazdasági, vagy épp társadalompolitikai stratégiáról, hanem csupán egy előválasztásnak becézgetett baloldali adathalász-akcióról beszélünk.

Hogy egy számukra talán felfoghatóbb hasonlattal éljek: Karácsony és Márki-Zay - képletesen - nem a Monte-carlói Cirkuszfesztivál csodás nagydíjáért verseng, beleadva apait-anyait, csupán a járási bohócverseny előválogatóján fűrészeli egymás alatt a színpaddeszkát, csempész rajzszöget a másik bohóccipőjébe, és teszi tönkre a reflektort a konkurens produkció közben...

Mondjuk show-nak nem rossz, amit látunk. Márki-Zay elhitte magáról, hogy most valóban tényező lehet, majd totál hülyét csinált Karácsonyból. Előbb beadta Gergőnek, hogy együtt erősebbek lesznek, és amikor Gyurcsány nem hagyta, hogy a két név együtt szerepeljen a szavazólapon (micsoda bornírt ötlet volt ez is!), mélykeresztény Péter azonnal hátba is bökte a hiperpasszív óvodást, mindenféle vásárolt kutatással bizonyítva, hogy ő alkalmasabb és népszerűbb Gelgelynél, aki persze lépjen is vissza az ő javára.

E produkció közben Karácsonyról még a legelfogultabb rajongói számára is kiderült, hogy egy fogalmatlan, gyenge tutyimutyi, akire a főpolgármesteri kabát is három számmal nagyobb, nemhogy a miniszterelnöki, és akit még egy ilyen Márki-Zay-féle vizesnyolcas is képes megvezetni.

S ami a legcinikusabb ebben az egészben, ahogy a háttérben Gyurcsány röhög a markában. Ő Jakabot és Fegyőrt kinyírta már, miközben az előválasztáson részt vett Jobbik- és Momentum-szavazók személyes adatai már a zsebében vannak, s ne tévedjünk el: Karácsony és Márki-Zay cicaharcának is pusztán az az értelme, hogy minél több ember határozzon úgy a baloldalon, kiáll a kedvence mellett és leadja az adatait, akarom mondani: a szavazatát.

Dobrev pedig eközben visszafogottan, kimérten eljátszhatja a béke és a megfontoltság életnagyságú szobrát, a kizökkenthetetlen hálózati államnőt...

Igen ám, de Dobrevvel nem lehet majd választást nyerni, és ezt Gyurcsány is pontosan tudja. Ezért kínlódik párhuzamosan a két egobajnokkal is, akik cserébe lassan, de biztosan megcsáklyázzák a baloldali összefogás tákolt gumicsónakját, s hamarosan mehetnek vissza főállásban várost zülleszteni. (Szegény Hódmezővásárhely és Budapest!)

Persze, érzik ezt már a törzsszavazóik is, elég csak beleolvasni a balos fórumokba, vagy belehallgatni a Klubrádióba, hát nem túl nagy az öröm arrafelé. Nem is csoda.

A Gyurcsány-féle mestertervből egy szempont ugyanis mindig kimarad: a magyar ember, a nagybetűs választó. Az ő fejével - össztársadalmi szinten - ugyanis képtelenek gondolkodni.

Anno a Kommunista Internacionálé ügynökeiként sem értették a magyarok lelkét, s ma, átcímkézett, újracsomagolt, internacionalista hálózati hazaárulókként sem tudnak azzal mit kezdeni. Ezért is kell elbukjanak 2022-ben!