Viperával és vascsővel támadtak egy házaspárra Kecelen

Vágólapra másolva!
Fegyházbüntetés várhat arra a két férfira, akik januárban az éjszaka közepén kötött sapkából kialakított maszkban törtek rá egy keceli házaspárra, majd vascsővel és viperával verték meg őket, miközben értékeket és pénzt követeltek tőlük. Áldozataik ellenállása miatt azonban semmit nem tudtak magukkal vinni.
Vágólapra másolva!

A két férfi január 29-én éjjel 2 óra körül, arcukon sapkából kialakított maszkot viselve elmentek egy keceli házhoz. Egyikük

lekapcsolta a lakáshoz tartozó villanyórát, majd kopogott, mire a lakó ajtót nyitott. A férfi ekkor a ruhájánál fogva megragadta és ököllel megütötte. Ezután társával együtt bementek a házba, és egy 66 centi hosszú vascsővel a kezében fenyegette meg a házban lévő, álmából felriadó asszonyt, majd aranyat és pénzt követelt tőle.

Az asszony segítségét kiáltott, mire megjelent a férje.

A két rabló azonnal rátámadt, vascsővel és viperával ütötték,

amitől a férfi beesett a fürdőszobába. Ezután a támadók visszamentek a hálószobában fekvő nőhöz, aki védekezésképpen rátámadt egyikükre és letépte arcáról a maszkot. Ő ekkor

meglendítette a kezében lévő viperát, és összetörte vele a csillárt, majd az asszony térdére, hátára, végül az ágyra ütött. A csörömpölésre felfigyelt a férje, aki addig a szomszéd szobában viaskodott a másik férfival, majd nekiesett a felesége támadójának.

A lakók védekezése miatt a rablók meghátráltak, és üres kézzel távoztak.

Az ügyészség a két férfit fegyveres rablás kísérletével, és minősített magánlaksértéssel vádolja.