Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két bosnyák embercsempészt

Vágólapra másolva!
A veszprémi ügyészség az elfogásuktól számított három napon belül állította bíróság elé azt a két, 21 éves bosnyák férfit, akik 19 migránst akartak illegálisan Ausztriába juttatni.
Vágólapra másolva!

A két bosnyák férfi október 5-én, este, a 8-as főúton haladtak egy bosznia-hercegovinai rendszámú teherautóval Székesfehérvár felől Várpalota irányába, amikor a veszprémi rendőrök igazoltatták őket.

Az igazoltatás során a kocsi rakteréből 17 afgán, egy pakisztáni és egy iráni migráns került elő.

A két férfi

előző este indult Bosznia-Hercegovinából Horvátországon keresztül Magyarországra, ahol másnap délután az előre megadott helyen, egy erdős részen vették fel teherautóval a rájuk várakozó migránsokat,

akik a zombori menekülttáborból indultak és jogellenesen léptek be az ország területére, hogy innen Ausztriába jussanak.

Forrás: Ügyészség

A Veszprém megyei rendőrök őrizetbe vették, és embercsempészet miatt hallgatták ki a két bosnyák férfit. Az ügyészség az őrizet tartama alatt bíróság elé állította mindkét férfit, és velük szemben börtönbüntetés kiszabását, illetve az ország területéről történő kiutasításukat javasolta.

A bíróság az ügyészi javasolattal egyezően mindkét vádlottat 2 és fél év börtönre ítélte, és 5 évre kitiltotta Magyarország területéről.

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, míg a két férfi három nap gondolkodási időt kért. Az ügyészség javaslatára

a bíróság az őrizetben lévő vádlottak letartóztatását a szökés veszélye miatt elrendelte

- írja az Ügyészség oldala.