Egy Borsod megyei gyermekotthonban élő fiú és egy lány késve ért vissza az otthonba, amiért az egyik nevelő számon kérte őket. A fiú vitatkozni kezdett a felnőttel, akira végül többször is rá is támadt.

A verekedő, 17 éves kamasz egy borsodi kistelepülésen lévő gyermekotthonban él. Április elején nem ért vissza az otthonba időben, ezért a nevelő már azt tervezte, hogy felhívja a rendőrséget. Aztán megérkezett egy lánnyal, aki szintén az otthonban lakik. Ez pont abban az időben történt, amikor kijárási tilalom volt érvényben a koronavírus okozta járványhelyzet miatt. A nevelő számon kérte őket a késés miat, aztán a szobájukba küldte őket lefeküdni,

ekkor a fiú ellenszegült és fenyegetőzni kezdett, trágár szavakkal szidta a férfit. A nevelő újra felszólította, hogy menjen a szobájába lefeküdni.

A fiú viszont nem hagyta abba a férfi szidását, és verekedni is hívta. Levette a pólóját és az ökölbe szorított kezét ütésre emelve elindult a nevelője felé. A férfi ellökte magától, de a kamasz újra rátámadt. A nevelő csak úgy tudta megállítani, hogy a karjával átfogta a nyakát és leszorította a földre.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a fiú ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje közmunkára.