Elfelejtette befizetni az adóját a Gyurcsány-show egyik jelöltje

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-show egyik jelöltje, Fricsovszky-Tóth Péter nem fizette be az esedékes adóját, így felkerült a köztartozással rendelkezők listájára. A jelöltet, aki Márki-Zay Péter embere, a többi ellenzéki párt éppen ezért megpróbálta kizáratni az előválasztásból - értesült az Origo. Fricsovszky-Tóth később tisztázta magát, de mindezek mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felszámolást folytat azon cég ellen, amelyben Márki-Zay embere vezető tisztségviselő.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei 7-es számú választókerületben Fricsovszky-Tóth Pétert hirdették ki győztesnek az előválasztási cirkuszban, akit Márki-Zay Péter mozgalma és a Jobbik támogatott.

Fricsovszky-Tóthról még a kampányban derült ki, hogy kikerült a köztartozásmentes adósok köréből, és emiatt több párt eljárást kezdeményezett vele szemben

- értesült az Origo. Riválisai szerették volna elérni, hogy Fricsovszky-Tóthot kizárják az előválasztási komédiából, de végül a magát Országos Előválasztási Bizottságnak nevező baloldali csoport nem adott helyt a kérésnek, mivel álltásuk szerint Márki-Zay embere bebizonyította, hogy korábbi tartozását kiegyenlítette a NAV felé.

Fricsovszky-Tóth Péter cége ellen felszámolási eljárás zajlik Forrás: Fricsovszky-Tóth Péter/Facebook

Fricsovszky-Tóth egyébként az S-Fleet Solution Korlátolt Felelősségű Társaság egyik tulajdonosa, vezető tisztségviselője.

Ez abból a szempontból érdekes, hogy a cég ellen az Opten adatai szerint 2021. július 26-a óta végrehajtást rendelt el a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága Követeléskezelési Osztálya.

A végrehajtás a cikk megjelenésének az időpontjában is folyamatban van. Az elmúlt 5 évben egyébként a NAV már hatszor indított végrehajtási eljárást Fricsovszky-Tóth érdekeltsége ellen. A cégnek egyébként 2018 óta semmilyen bevétele nem volt.

Két kézzel kapaszkodik a baloldali képviselő a tisztségeibe

Idén márciusban az Origo azt írta Fricsovszky-Tóthról, hogy egyszerre képviselő és sportegyesületi elnök Üllőn, ami a jogszabályok szerint összeférhetetlennek minősül. Éppen ezért Kissné Szabó Katalin független polgármester felszólította, hogy a sportszervezetnek előirányzott éves támogatás folyósítása érdekében szüntesse meg a helyzetet. A baloldali képviselő azonban ahelyett, hogy eleget tett volna a kérésnek, egy egészen extrém megoldási javaslattal állt elő hatalma megtartása érdekében.