A gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs azért dolgozik, hogy a magyar gazdaság újraindulása legyen a leggyorsabb Európában. Ehhez az kell, hogy minél több beruházást csábítsunk Magyarországra, a befektetők számára pedig megfelelő körülményeket teremtsünk – mondta a Világgazdaságnak Gór Csaba,a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs állami beruházásokért felelős megbízottja.

A kormánynak volt egy nagyon határozott célja, hogy az idén legalább 5,5 százalékkal növekedjen a gazdaság, ehhez pedig az kell, hogy pörögjenek a beruházások. Azért dolgozunk, hogy Magyarország folyamatosan tovább javítsa a beruházási körülményeket -

mondta Gór Csaba, aki a Budapest 4-es számú választókerület fideszes elnöke is egyben. Az operatív törzs tagjaként az a személyes célom, hogy segítsek felgyorsítani a folyamatban lévő, kiemelten fontos beruházásokat, illetve segítsek megszüntetni a növekedés útjában álló egyes bürokratikus akadályokat - tette hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra kért fel, hogy koordináljam a kabinet által megjelölt azon 17 nagyberuházást, amelyekről azt gondoljuk, hogy elő tudják segíteni a gazdaság újraindítását. Ezeknél a beruházásoknál kiemelten fontosak a távközlési, az elektronikai, az energetikai és a vízügyi közműfejlesztések, tehát elsősorban ezeken a területeken kell összehangolnom az érintett szereplők munkáját.

Gór Csaba: Összesen közel 1700 milliárd forint értékű beruházás zajlik országszerte, ami visszaigazolja, hogy jó az irányForrás: Világgazdaság

Gór Csaba szerint az már látszik, hogy működik, amit a kormány elkezdett, hiszen a növekedés 7 százalék fölött várható, így ezeket a fejlesztéseket mindenképpen tovább kell vinnünk. Összesen közel 1700 milliárd forint értékű beruházás zajlik országszerte, ami visszaigazolja, hogy jó az irány. Ugyanakkor teendő még akad, például tovább kell egyszerűsíteni a külföldi beruházások idevonzásának feltételeit - tette hozzá.