Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a 19 éves fiatalt, aki kirabolt egy utast egy soroksári buszon, majd a kamerafelvétel miatt azt kérte tőle, hogy barátságosan, puszival köszönjenek el egymástól. Ugyanez a fiatal egy másik áldozatot is megpróbált kirabolni Soroksáron, akinek sikerült elmenekülnie előle. 

A 19 éves fiatal augusztus 4-én, délelőtt felszállt a XXIII. kerületben a 66-os buszra, majd leült egy másik férfi mellé és 1000 forintot kért tőle. Az utas közölte, hogy nincs nála pénz, még a pénztárcáját is megmutatta, amelyben csak 100 forint volt. A fiatal nem adta fel. Továbbra is pénzt kért, végül a fenyegetőzéstől sem riadt vissza, közölte a megszólított férfival, hogy most szabadult, 

és ha nem kap pénzt, akkor megszurkálja. 

A megfenyegetett férfi átadta a nála lévő 100 forintot.

A támadó emellett az utas telefonját is elvette, miközben a bal kezét a nadrágja zsebében tartotta, és úgy tett, mintha kés lenne nála.  Aztán azzal állt elő, hogy a társa is a buszon van, aki megöli a kiszemelt áldozatot. 

Amikor a busz megállt abban a megállóban, ahol a kirabolt férfi le akart szállni, a támadó azt kérte tőle, hogy a biztonsági kamera miatt, békülésképpen adjon neki ökölpacsit és két puszit.  A férfi ezt megtette és leszállt.

A jövedelemmel nem rendelkező rabló korábban július 30-án is megpróbált rabolni a XXIII. kerületben. 

Akkor azzal fenyegetett meg egy embert, hogy most szabadult, és kés van nála, ha nem adja át neki az értékeit. 

Miután megkapta, amit akart, elmenekült a helyszínről. A pesterzsébeti és soroksári rendőröknek mindössze egyetlen napjába telt azonosítani és elfogni a fiatalt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit rablás, illetve rablás kísérlet miatt, gyorsított eljárásban állította bíróság elé a rablót. A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit, amiért 4 év 8 hónap börtönre ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyektől amellett, hogy elrendelte egy korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is. 

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, a vádlott és ügyvédje enyhítésért fellebbezett. 

A férfi letartóztatását a bíróság ügyészi javaslatra fenntartotta.