Háromszáz embert vert át hat csaló a neten

internetes vásárlás, csalás
internetes csalásokat elkövető bűnszervezetet számoltak fel a rendőrök
Vágólapra másolva!
Hat csaló ellen nyomoztak a szekszárdi rendőrök, akik a gyanú szerint közel 300 embert vertek át az interneten és közel 11 millió forint kárt okoztak.
Vágólapra másolva!

Márciusban több ember is tett feljelentést a Szekszárdi Rendőrkapitányságon amiatt, mert internetes vásárlás során csalás áldozatává vált. Különböző műszaki cikkeket, telefonokat, játékkonzolokat és más termékeket akartak vásárolni.

Miután egy megadott számlaszámra átultaták az összeget, az eladó elérhetetlenné vált.

A szekszárdi rendőrök az országos koordináció során megállapították, hogy az ország teljes területén vannak megkárosított embereket, akiket hasonló módszerrel csaptak be. Hamarosan összeállt a kép. Kiderítették, hogy a bűnbanda vezetője, a 36 éves budapesti L. Tibor

csaknem 300 vásárlót csapott be az interneten pár hónap alatt.

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, mert nem vonult be a börtönbe egy korábban elkövetett – hasonló – bűncselekmény miatt kapott jogerős ítélet letöltésére. Hónapokig bujkált a rendőrök elől, míg végül a szekszárdi nyomozók elfogták.

internetes csalásokat elkövető bűnszervezetet számoltak fel a rendőrök Forrás: Police.hu

A férfit most 277 rendbeli bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett és vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd börtöne vitték.

L. Tibornak öt bűntársa volt. Egy 47 éves, gyáli férfi, aki 274 embernél, felesége pedig 164 embernél segített a csalásokban. Egy 27 éves nagymarosi és egy 39 éves romhányi lakos is részt vett a bűncselekménysorozatban. Őket összesen 92 rendbeli bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettel és vétséggel gyanúsítják. Hatodik társuk, egy 33 éves vásárosnaményi nő pedig a pénz tisztára mosásában játszott szerepet. Neki pénzmosás miatt kell felelnie.

Az L. Tibor vezérletével lefülelt banda közel 11 millió forintot csalt ki a jóhiszemű vásárlóktól.

Mint írják szekszárdi rendőrök az elcsalt vagyon visszaszerzésén is dolgoznak. A Szekszárdi Rendőrkapitányságon most zárták le a nyomozást. Az ügyben keletkezett közel 14 ezer oldalnyi iratot a napokban küldték el a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.