Kérdőíven mondhatják el a budapestiek, mit gondolnak a Ferihegyre vezető út fejlesztéséről

FÜRJES Balázs
Budapest, 2020. szeptember 9. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az északi és déli HÉV-hálózat fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón a csepeli HÉV-kocsiszínben 2020. szeptember 9-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára közösségi oldalán tette közzé, hogy október 31-ig várják az emberek véleményét a repülőtéri gyorsforgalmi út és a Gyömrői út fejlesztésével kapcsolatban. Fürjes szerint a cél, hogy gyorsan, kényelmesen és biztonságosan lehessen megközelíteni a ferihegyi repülőteret.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár elszögezte, hogy

a budapestiekkel közösen terveznek. Kíváncsiak a véleményükre, ezért kérdőívet indítanak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségének javításáról, a repülőtéri gyorsforgalmi út és a Gyömrői út fejlesztéséről.

A javaslatokat, véleményeket október 31-ig várják itt.

Fürjes Balázs azt írja:

Hozzáteszi:

Az államtitkár szerint

a fejlesztésnek köszönhetően javul a dél-pesti kerületek közlekedése, az egyes városrészek közötti közúti, autóbuszos, gyalogos és kerékpáros kapcsolat. Fontos szempont, hogy az út mellett élők életkörülményein javítsunk, és csökkentsük a meglévő út és vasút elvágó hatását.

A Budapest Fejlesztési Központtal és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. -vel megkezdték a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út fejlesztésének előkészítését. A terveket a Főmterv Zrt. és az UTIBER Kft. konzorciuma készíti el.