Nemrégiben robbant a hír, hogy az ELTE egyik kollégiumának felső vezetése betiltotta Megadja Gábornak, a Kontra főszerkesztőjének a cancel culture (eltörlés kultúrája - a szerk.) témában meghirdetett interaktív beszélgetését. Megadján kívül Bódi Ábel, az Identitás Generáció vezetője sem tarthatta meg vadászatról szóló előadását. Megadja Gábor az Origónak adott interjúban azt mondta, hogy nagyon ironikus a történet, mert pont arról kellett volna beszélgetnie az érdeklődőkkel, ami most zajlik.

A Kontra főszerkesztője a lapunknak adott interjúban elmondta, hogy az ELTE szakkollégiumának döntése, miszerint betiltják az eseményt,

ékes példája annak, hogy az eltörlés kultúrája létezik.

Nagyon ironikus a dolog, mert pont arról kellett volna beszélni, ami most történik. Imádom, így sok energiát spóroltak nekem, az erről való beszélgetés okafogyottá vált, elég csak annyit mondani a cancel culture-re, hogy: íme.

– hívta fel rá a figyelmet Megadja Gábor, aki hozzátette: Bódi Ábel előadása kapcsán a szervezők léptek vissza, mert

egy diák plakátokon azt hirdette, hogy Bódi szélsőjobboldali.

Kiderült, hogy az ELTE kollégiuma politikai propagandának minősítette Bódi Ábel vadászatról szóló előadását, így azt törölték a szervezők.

Bódi meg sem védhette magát a hazugságokkal szemben, csupán azt mondták neki, már nem kell jönnie előadást tartani.

Úgy tudjuk, azóta egyébként a plakátoló diák ellen fegyelmi eljárás indult.

Az én esetemben a kollégium felső vezetése tiltotta be, de szó szerint betiltotta a beszélgetést

- szögezte le Megadja Gábor, aki emlékeztetett arra is, hogy a kollégiumban azt mondták nekik, voltak érdeklődők a témák iránt, lett volna közönségük. A jobboldali egyetemi fiatalok helyzete kapcsán Megadja kifejtette, hogy

kelleni fog egy-két bátor ember, aki vállalja annak a kockázatát, hogy teljesen ellehetetlenítik, ha beszélnek arról, ami az egyetemen zajlik.

Az alábbi videóban Bódi és Megadja elmesélik, mit tapasztaltak a történtek kapcsán:

Bódi szerint nincsenek érvek, csak támadás van. Megadja pedig úgy látja, hogy

a baloldalon sosincs szó vitáról, mindig az ellenfél kiiktatása volt a cél, ők ezt harcnak fogják fel. A most történtek ezt igazolják.