Egy szerb férfi 15 migránst akart Magyarországról Ausztriába csempészni, de útközben elfogták őket a rendőrök. A bíróság ma elítélte az embercsempészt.

A férfi Szerbiában állapodott meg két személlyel abban, hogy pénzért Magyarországra illegálisan bejutott migránsokat Ausztriába, vagy az országhatár közelébe csempészik. Belgrádban bérelt egy szerb rendszámú kisbuszt, a megbízóitól pedig kapott 300 eurót a költségeire. Amint a kisbusszal behajtott hazánkba, lecserélte a rendszámát egy osztrákra.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A megbízóitól kapott GPS koordinátákat alapján 15 magát bangladesinek valló migránst vett fel Kelebia és Domaszék körül. Aztán telefonon megkapta azokat a koordinátákat, ahova vinnie kellett volna őket, de oda nem jutott el, mert Szombathelynél igazoltatni akarták a rendőrök. Ő tovább hajtott, majd szabályos üldözés alakult ki.

Még Szombathely térségében utolérték a rendőrök. A férfi megállt, kiszállt a kocsiból és megpróbált elszaladni, de a rendőrök a migránsokkal együtt őt is elfogták.

Az ügyészek többek között embercsempészés miatt emeltek vádat ellene, ami miatt ma a bíróság 3 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte és 6 és fél évre kiutasította az országból. Az ítélet ellen a férfinak és a védőjének még három napja van fellebbezni.