Hajnalban hózáporok lehetnek, reggelente akár fagyhat is

hó, havazás, hóesés, hajnal, időjárás, havas út, csúszós út, fagy, Budapest, 2021.02.11.
Vágólapra másolva!
Szeles, esős, hűvös napok jönnek; a hegyekben akár hózápor vagy jégdarazápor is előfordulhat - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Szerda: Reggel erősen felhős lesz az ég, és délnyugaton, valamint északkeleten szórványosan várható eső, záporeső. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de az északi, északkeleti tájakon ekkor is kialakulnak záporok, sőt, az Északi-középhegység térségében

hózápor, vagy jégdarazápor is lehet.

Az északnyugati szél nagy területen élénkül meg, erős lökések is lehetnek. 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Északi-középhegység térségében hózápor vagy jégdarazápor is lehet Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csütörtök: A párásság megszűnése után napos, gomolyfelhős idő lesz; azonban a Nyugat-Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, és délután itt már eshet is. Reggel 0, +5 fok valószínű, tehát többfelé lehet talajmenti fagy, a fagyzugos helyeken pedig 2 méteres magasságban is

fagyni fog.

Délutánra 13 fok köré melegszik a levegő.

Péntek: Északon, északnyugaton változóan felhős időre van kilátás, míg délen akár többórás napsütés is lehet. Csapadék nem fordul elő. Reggel -3 és +5 fok közötti hideg várható, délután 10-15 fokos értékeket mérhetünk.

Hétvége: Változóan felhős időre van kilátás, vasárnap több napsütéssel és gyengébb széllel. Mindkét nap 14-15°C körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete. Csapadékra kicsi az esély.