Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőt; a hivatalos tárgyalások kiemelt témája az illegális migráció elleni küzdelem - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor és Abdel-Fattáh esz-Szíszi megbeszélésén a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről is szó lesz, de kiemelt hangsúlyt kap a migrációs válsághelyzet is - közölte a sajtófőnök. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt a Karmelita kolostor előtt 2021. október 13-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

mlékeztetett, Orbán Viktor a visegrádi országok és Egyiptom keddi budapesti csúcstalálkozóján is arról beszélt, hogy most sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben. Ezzel az Európai Unió csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges, kulcsország - fogalmazott a V4+Egyiptom csúcson a magyar miniszterelnök.