Orbán Viktor fogadja Egyiptom elnökét

SZÍSZI, Abdel-Fattáh esz-; ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. október 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt a Karmelita kolostor előtt 2021. október 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőt; a hivatalos tárgyalások kiemelt témája az illegális migráció elleni küzdelem - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor és Abdel-Fattáh esz-Szíszi megbeszélésén a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről is szó lesz, de kiemelt hangsúlyt kap a migrációs válsághelyzet is - közölte a sajtófőnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt a Karmelita kolostor előtt 2021. október 13-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

mlékeztetett, Orbán Viktor a visegrádi országok és Egyiptom keddi budapesti csúcstalálkozóján is arról beszélt, hogy most sokkal rosszabb a migrációs helyzet, mint 2015-ben. Ezzel az Európai Unió csak akkor tud megbirkózni, ha vannak külső szövetségesei, és Egyiptom az egyik leginkább kézenfekvő szövetséges, kulcsország - fogalmazott a V4+Egyiptom csúcson a magyar miniszterelnök.