Szakszerűtlenség, törött kukák, több tízmilliós kár az FKF-nél - videó

Vágólapra másolva!
Egy volt alkalmazott szerint szakszerűtlenség miatt törik a kukákat az FKF rakodói, évente ezer konténer megy emiatt tönkre, mintegy 60 milliós kárt okozva - írta a Metropol.
Vágólapra másolva!

A lap hozzájutott egy videóhoz, ami bizonyítja: az FKF rakodói szakszerűtlen módszerrel ürítik ki a hatalmas műanyag konténereket szerte a városban, ezért a kukák sorozatosan tönkremennek.

Mivel nem a helyes „villás", hanem a helytelen „fésűs" megfogást alkalmazzák,

évente csaknem ezer kuka megy tönkre, évi 60 milliós kárt okozva

- állítja a volt alkalmazott. Az FKF-nek belső utasítása is szól erről, de a melósok nem alkalmazzák.

Évek óta folyamatosan törik össze a zöld műanyag konténereket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél, amelynek a Karácsony Gergely szeptemberi cégösszevonásai utáni jogutódja egy átláthatatlan cégmonstrum, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM, gúnynevén Budapesti Karácsony Művek...). A cég élén Gyurcsány emberei állnak. A vállalat belső viselt dolgairól és a helytelen kukaürítés okozta százmilliós károkról a cég egyik volt munkatársa mesélt a Metropolnak.

Kirúgták a cégtől, aki szólni mert

Kovács Attila 2013-tól egészen idén februárig dolgozott az FKF-nél, ahol a feladata a sérült tartályok cseréje volt - olvasható a cikkben.

Miután feltűnt neki a mérhetetlen pazarlást eredményező helytelen kukaürítési technika,

többször jelezte főnökeinek, majd később a főváros vezetésének is a problémát,

de nem történt semmi. Illetve igen: a renitens alkalmazottól létszámleépítésre hivatkozva megvált a cég - írja a lap.

Az FKF a lapnak írt válaszában többek között azt írta: "az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió vonatkozó belső előírása szigorúan szabályozza az egyes tartálytípusok ürítésének módját. Ennek értelmében – munkaszervezési okokból – az 1100 literes műanyag tartályok ürítésekor azok emelőfüles megfogását részesítjük előnyben. A tartályok emelőfüleinek sérülése vagy hiánya esetén, kivételes esetben alkalmazhatják a kollégák esetileg az emelőperemmel történő ürítési módszert. Erről a vonatkozó szabályok szerinti oktatások keretében tájékoztatást kapnak az érintett munkavállalók. Helyszíni ellenőrzések során nem tapasztaltunk ilyen jellegű problémát. Egyébként az ezen tartályokra vonatkozó MSZ-EN 840 számú szabványnak már a nevében is benne van, hogy mindkét ürítési módra alkalmasak."