Az Európai Unióban, egyre több helyen egekbe szöktek az energiaárak, a szolgáltatók a családokra terhelik a magasabb árakat, úgynevezett rezsiválság alakult ki. Mi, magyarok, már jó ideje olyan rezsipolitikát folytatunk, amely megvédi a magyar embereket a gázáremeléstől - írja közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra azt közölte, hogy az elmúlt évek magyar kormányzati intézkedéseinek köszönhetően 2013 óta átlagosan 25 százalékkal csökkent a földgáz, az áram és a távhő ára Magyarországon és még az inflációt követő áremelést sem engedték meg. Ennek köszönhető, hogy ma a magyar fogyasztók Európában az egyik legalacsonyabb háztartási energiaárakat fizetik.

A kormányszóvivő leszögezte, hogy a 2020 februárjában meghirdetett Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv intézkedései elősegítik, hogy 2030-ra a belföldi villamosenergia-termelés 90 százaléka karbonmentes forrásból származzon, 2050-re pedig elérjük a klímasemlegességet. Az Akcióterv rögzíti azt is, hogy a következő 10 évben meghatszorozzuk a naperőművek kapacitását.

A természeti értékeink védelme, a jövőnk biztonsága érdekében nem elég csak beszélni a klímavédelemről, nem elég a televíziós műsorokban "zöldnek lenni", hanem tenni, cselekedni is kell

- írja, majd hozzáteszi:

A magyar kormány a cselekvés útját választotta, és erre egyik legjobb példa az ösküi napelempark bővítése is, amit Steiner Attila államtitkár és Ovádi Péter képviselő urakkal adtunk át. Ez a napelemes kiserőmű 5500 család teljes villamosenergia ellátását biztosítja majd legalább 25 éven keresztül.