Nekifutásból ugrott a metró elé egy 16 éves lány hétfő este a Széll Kálmán téren. Szemtanúk szerint készült az öngyilkosságra: a peronon hallgatózott, hogy mikor ér be a szerelvény, majd nekifutásból a metró elé vetette magát. Ismerősei csak találgatnak, hogy miért vetett véget életének a tanulmányaiban kiváló eredményeket felmutató tinilány.

Mint azt korábban az Origo is megírta, a fiatal lány tudatosan készülhetett a halálra, legalábbis a szemtanúk elmondása szerint előre eltervezettnek tűnt a hétfő esti tragédia. A tinilány Nagykovácsiban élt a szüleivel, és egy fővárosi gimnázium média szakán tanult. A hozzá közel állók szerint kiváló eredményekkel büszkélkedhetett, ezért is érthetetlen, miért választotta az öngyilkosságot. 

Az egyik szemtanú – aki éppen mellette állt, amikor várták a szerelvényt – arról mesélt a Blikknek, hogy a lány előbb letette a hátizsákját, majd közelebb ment az árokhoz, de a biztonsági sávra nem lépett rá, mintha csak ügyelt volna rá, hogy ne lehessen észrevenni a szándékát. Vélhetően azt hallgatta, mikor jön a metró, majd hátrébb ment. Aztán amikor a metró már közeledett, nekifutásból beugrott elé.

 

A fiatal lány anyja egy bibliai idézettel búcsúzott a közösségi oldalán. „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. 16. életévében elment a mi kis szeretetgombócunk!" A lap utolért egy közeli barátot is, aki szerint szerelmi bánatában döntött a lány az öngyilkosság mellett.

Mint azt portálunk is megírta, a rendőrség az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy nem folytatnak nyomozást. Közigazgatási eljárásban vizsgálják a haláleset körülményeit.

A Blikk kereste a BKV sajtóosztályát is, hogy kiderítsék, a múlt évben mennyi metrógázolás történt, és hogy terveznek-e peronőrt, esetleg plexit alkalmazni az utasok védelme érdekében, de lapzártáig nem kaptak választ. Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke azonban válaszolt a kérdéseikre. Évente 8-10 ilyen baleset történik, aminek általában a fele végződik halállal. Többnyire ott szoktak beugrani, ahol a száztonnás szerelvény kiérkezik az alagútból. A fiatal lány nagyon gyorsan cselekedhetett, mert ha valaki elkezd bizonytalanul téblábolni, azt a kamerán keresztül általában észreveszik és a biztonságiak odasietnek érte."

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

 

Címlapi képünk illusztráció.