A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés miatt folyamatban lévő ügyben vádat emelt azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki tavaly májusában, Oroszlányban, a vita hevében egy késsel megölte a testvérét. A Tatabányai Törvényszéken ma ítéletet hirdettek.

Tavaly tavasszal, május 9-én, 21 óra 15 perc körül egy részeg férfi összeveszett a testvérével oroszlányi otthonukban. A veszekedésből verekedés és tragédia lett. A férfi ugyanis, a vita hevében, egyszer csak felkapott

egy 33 centiméter pengehosszúságú kést és mellkason szúrta a testvérét. 

Az áldozatnak ugyan sikerült kimenekülnie a lakásból és az egy szinttel lejjebb lakó szomszédjuktól segítséget kérni, de ott összeesett és a helyszínen belehalt a sérüléseibe. 

illusztrációForrás: pixabay.com

A Tatabányai Törvényszék az ügyben ma hirdetett ítéletet. Az ügyészi indítványnak megfelelően a férfit 12 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett elrendelte a korábbi felfüggesztett szabadságvesztése végrehajtását is. Az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbeztek az ítélet ellen, így a döntés még nem jogerős.