Ismét járhatók a havazás, illetve a kidőlt fák miatt korábban lezárt utak a Bükkben - tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ahogy azt korábban az Origo is megírta a Bükk-hegység 700 méternél magasabban fekvő területein a szerda kora esti órákban havazás váltotta fel az esőt, a hóréteg vastagsága az esti órákban elérte a 10 centimétert.A közútkezelő azonnal elkezdte az érintett utak tisztítását: az éjszaka három gépük dolgozott, 7 tonna sót felhasználva. 

A hó súlyától letört faágak Bánkúton 2021. október 14-én. (A képre kattintva galéria nyílik!)Forrás: MTI/Vajda János

A nem szűnő havazás, a kidőlt fák és a behavazott, úttest fölé belógó ágak miatt a szakemberek korábban lezárták a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötőút Mályinka és Szentlélek közötti szakaszát. Mostanra mindkét út ismét járható - tették hozzá. A társaság a síkosságmentesítésen túl az útra dőlt fák és a hó súlya miatt az úttest fölé belógó ágak eltávolítására motoros láncfűrészekkel ellátott brigádot is a helyszínre küldött, valamint a katasztrófavédelem munkatársai és a rendőrség is segítették a munkát.

A közútkezelő munkatársai távolítják el a hó súlyától az úttestre dőlt fákat Bánkúton 2021. október 14-én.Forrás: MTI/Vajda János

A közútkezelő az arra járókat továbbra is arra kéri, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.