Egy 30 éves férfi megtalálta egy nyugdíjas pénztárcáját az utcán. Közel 200 ezer forintot vett le a bankszámlájáról. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

A rendőrségen személyesen tett feljelentést egy nő június 17-én arról, hogy valaki

közel 200 ezer forintot vett le a bankkártyájáról.

Elmondta, hogy délelőtt valahol elhagyta a táskáját a benne lévő pénztárcájával, mobiltelefonjával és más értéktárgyaival együtt Debrecenben.

Amikor hazaért, azonnal ellenőrizte netbankon az aznapi pénzforgalmát. Akkor döbbent rá, hogy valaki többször is sikeres tranzakciót hajtott végre a bankkártyájával.

A rendőrök rájöttek, hogy ki az, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 30 éves helyi férfit a kapitányságra vittek és gyanúsítottként hallgatták ki. Részletes beismerő vallomásában elmondta a nyomozóknak, hogy a Jászai Mari téren találta a táskát, amit egy kevésbé forgalmas helyen gyorsan átnézett.

illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Mivel a pénztárcában egy bankkártya mellett a PIN-kódja is ott volt, az első útja egy bevásárlóközpontba vezetett.

Nem vásárolni akart, hanem egy bankautomatát keresett, amin keresztül közel 200 ezer forintot vett le a nyugdíjas bankszámlájáról.

A Debreceni Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és jogtalan elsajátítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, amit most zártak le.

Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészeknek.