Filmbe illő autós üldözés volt Kaposváron

Vágólapra másolva!
Egy férfi bedrogozva, jogosítvány nélkül hajtott Kaposváron, amikor a rendőrök igazoltatni akarták. A sofőr nem állt meg, sőt, elmenekült és közben majdnem több gyalogost is elütött.
Vágólapra másolva!

A 38 éves férfi tavaly februárban autózott Kaposváron úgy, hogy

be volt drogozva, előző évben szabadult a börtönből és el volt tiltva a vezetéstől.

Útközben a rendőrök igazoltatni akarták, a férfi azonban nem állt meg, továbbhajtott.

A Sávház utcában majdnem összeütközött egy másik kocsival, majd az egyik Petőfi utcai zebrán majdnem elütött két gyalogost.

az üldözés helyszíne Forrás: Ügyészség.hu

Aztán a Petőfi utcában haladt tovább, majd rákanyarodott az Arany János utcára, ahol

a kereszteződésben nem adott elsőbbséget két autónak, amelyek csak vészfékezéses megállással tudták elkerülni a balesetet.

A sofőr a Kisfaludy utcában folytatta az útját. Itt megint vészfékezésre kényszerített egy autóst, aztán ráfordult a Puskin utcára, ahol egy álló autót kikerülve nem adott elsőbbséget a szemből jövőnek, amely csak úgy tudta elkerülni a karambol, ha megáll. Eközben a rendőrök végig üldözték a férfit, és végül itt sikerült elfogniuk.

A férfit később egy pénzhamisításos ügyben letartóztatta a bíróság, ami közben magánelzárást kapott.

A gyanú szerint zárkája szennyvízelvezető csövék csomagolóanyaggal szándékosan eldugította, amivel 80 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság egyesítse a büntetőügyeit és küldje börtönbe, valamint végleg tiltsa el a vezetéstől is.