Három nap után feladta magát a rendőrségen az a nő, aki alig fél órája született kisbabáját az egyik fonyódi buszmegállóban, egy pokrócba csavarva magára hagyta. A kisbaba egy kutyasétáltató párnak köszönhetően menekült meg.

A Blikk megtalálta annak a 37 éves nőnek a szüleit, aki vasárnap hagyta magára kisbabáját az ügyészség melletti buszmegállóban. Az újszülöttre egy pár talált rá, szinte sokkot kaptak, amikor a paplanból kicsomagolva meglátták a gyereket. 

Az anyát kiskorú veszélyeztetése miatt körözte a rendőrség, szerdán feladta magát. Gyilkosság kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Ebben a buszmegállóban hagyta magára kisbabáját alig fél órával a szülés után az anyaForrás: Police.hu

Kiderült, az asszony Ausztriában él tízéves gyerekével, akit egyedül nevel. A várandósságáról a nő apja sem tudott, tettéről pedig a Blikktől értesült. Az anyja sem tudott a terhességről, pedig a szülés előtti napon, szombaton még találkoztak is egymással. 

"A fiával és a párjával voltak nálam, de akkor sem tűnt fel semmi. Ugyanolyan ruhát viselt, mint máskor. Még azt is el tudom képzelni, hogy ő maga sem tudta, hogy gyereket vár. Ha valóban ő szült, biztosan nem a buszmegállóban hozta világra a picit, de azóta nem érem el, nem tudtam vele beszélni. A rendőrök egyébként meg sem kerestek, kedden este tudtam meg az ismerőseimtől, hogy mi történt" - állította a lapnak a nő anyja.