Budakeszin és a Budakeszi úton csúcsidőben folyamatosak a dugók, a buszok lépésben araszolnak, menetidejük a Széll Kálmán térre akár 50 perc is lehet. Ez megkeseríti a budaiak és a környező településeken élők mindennapjait. De van megoldásunk: a legkritikusabb szakaszokon buszsávot építünk, a kereszteződéseket pedig intelligens forgalomirányító lámpákkal szereljük fel - írja közösségi oldalán Fürjes Balázs.A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a buszsáv készülő terveiről egyeztetett Győri Ottiliával, Budakeszi polgármesterével, Őrsi Gergely II. kerületi polgármesterrel, Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával, Menczer Tamás külügyi államtitkárral és pest megyei képviselőjelölttel és a Hegyvidéki Önkormányzat képviselőivel.

Egy újabb közös ügy, amiben nem számítanak a politikai frontvonalak, hogy ki ellenzéki és ki kormánypárti - a budaiak érdekében kutya kötelességünk az együttműködés!

- írja Fürjes, aki hozzáteszi:

Arról nem is beszélve, hogy az autók egy része Buda kertvárosi területein keresztül keres a dugók elől menekülőútvonalat, felbolygatva ezzel az ott élők mindennapjait. Ennek a problémának a megoldásában is számíthatnak rám a budaiak és a 2. és 12. kerület polgármestere.Hamarosan pedig a leginkább érintetteket: a budaiakat és a Budakeszin élőket is bevonjuk a tervezésbe, lakossági fórumot szervezünk, és bemutatjuk a terveket.

Az államtitkár szerint

Még két év munkája kell hozzá, de a végeredmény naponta átlagban akár egy órával (2x fél) kevesebb utazási idő is lehet a Széll Kálmán térig a 2. és 12. kerületi budai polgárok számára a 22-es busszal.

Vitézy Dáviddal dolgozunk tovább a tervek befejezésén és megvalósításán!

- szögezte le Fürjes.