Kiugrott egy 15 éves diáklány a kaposvári Búzavirág utca egyik negyedik emeleti panellakásából. Öngyilkos lett, ismerősei szerint már nem először próbált végezni magával. A lány a nagyapjával lakott, szülei évekkel ezelőtt lemondtak róla. Az osztálytársai szerint régóta látszott rajta, hogy bántja valami, de senkinek sem beszélt az okáról.

A fiatal lány szülei már korán lemondtak róla, mert életmódjuk és körülményeik miatt nem voltak alkalmasak a gyereknevelésre. A kislányt a testvéreivel együtt az anyai nagypapa vette magához, így Kaposváron nevelkedtek - írja családi körülményeiről a Bors.

Réka kifejezetten jól tanult, felvették a kaposvári egészségügyi szakközépiskolába. Az volt az álma, hogy ápolónő és később orvos lehessen. 

Régóta láttuk Rékán, hogy nagyon bántja valami  – árulta el a Borsnak az egyik szomszéd, és hozzátette: a tinédzser egyébként csendes, kedves kislány volt. 

Összeroppant a nagyapja

A fiatal lány kedden nem ment iskolába. Otthon maradt, eltervezte, hogyan végez magával. 

Először egy borzalmas puffanást, majd sikítást hallottam. Amire felfogtam, hogy mi történt, valaki már hívta a mentőket. A segítség hamar megérkezett. Két mentőautó és egy helikopter is kijött, ám a légijármű hamar el is ment. Bizonyára az orvos kollégák mondták, hogy itt már nem lehet tenni semmit" – mondta az egyik szomszédos épület lakója.

A Bors a tragédia után egy nappal szeretett volna beszélni a lány nagyapjával is, de ő képtelen volt megszólalni. A kedves, mindig mosolygós természetű Rékáról azonban az ismerősei sokat meséltek.

Nem szeretett társaságba járni

"Az én gyermekem egy osztályba járt Rékával általános iskolába. Többen is próbáltunk segíteni a kislányon, próbáltuk társaságba hívni, de ő inkább otthon szeretett tartózkodni. A papáján kívül csak a nagynénjében és a testvéreiben bízott meg igazán" - mondta egy idősebb hölgy. 

Mondogatta nekünk, hogy mennyire boldogtalan, de mit tehettünk volna érte?  Neki nem volt olyan édesanyja, mint másoknak, mint nekünk. Nem éreztünk rajta irigységet, ugyanakkor éreztük, hogy szívesen cserélt volna bármelyikünkkel" – mondta a Borsnak az egyik diák.

A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, ezért az ügyben nem indított nyomozást.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

Címlapi képünk illusztráció.