Keleten esősen indul a csütörtök, az ország többi részén egészen estig száraz idő várható. A hét végétől egyre gyakrabban fordulnak elő talajmenti fagyok is - írja előjelzésében a Köpönyeg.hu.

Csütörtök: A Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég, és a déli órákig többfelé várható eső, zápor. Az ország többi részén ugyanakkor változóan felhős, száraz idő lesz többórás napsütéssel, de estétől északnyugaton már lehet csapadék. Az északnyugati szél még gyakran élénkül meg. Reggel 3, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Péntek: Északon, északnyugaton felhős, délen nagyrészt napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. Reggel főleg keleten, délkeleten ködfoltok is kialakulnak. A reggeli 0-5 fokról 10-15 fok közé melegszik  délutánra a levegő.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szombat: Erősen felhős lesz az ég, de késő délutántól északnyugat felől már csökken a felhőzet. Néhol előfordulhat záporeső. 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap: Gyengén felhős, nagyrészt napos, nyugodt őszi idő valószínű.  Kicsi az esély csapadékra. 15 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A délnyugati szél mérsékelt marad.

Hétfő: Fátyolfelhők szűrik a napsütést, esőre nem kell számítani. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül, mellyel pár fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 12-17°C ígérkezik.